Landstræneren er træt af, at det er for nemt at tabe i herre håndbold ligaen

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I dansk herrehåndbold handler det blot om at blive nummer otte. Ganske overraskende gælder det ikke om at blive nummer et. Den danske herre håndbold liga er nemlig indrettet sådan, at de otte bedste hold kommer med i slutspillet.
Det er for nemt, men Ulrik Wilbek. Så længe man kan tillade sig at tabe undervejs og stadig ende som dansk mester, er hele turneringen devalueret, og landstræneren opfordrer til et nyt system.

- Vi trænger til en ny turneringsstruktur. En struktur hvor det er helt forfærdeligt at tabe hver eneste gang. Det må aldrig være ok at tabe, siger Ulrik Wilbek til sporten.dk. Landstræneren lægger sig dermed fuldstændig på linje med sin tidligere forsvarsdirigent, Lars Jørgensen, der i dag er stoppet på landsholdet, men stadig spiller for AG København.

- I Danmark er de første seks-syv måneder af turneringen jo dybest set ligegyldige. For uanset om vi taber til Sønderjyske eller ej, så skal vi jo nok komme med i slutspillet, og det er først her, vi for alvor skal være skarpe. På den måde skaber man lidt en semi-taberkultur, sagde Lars Jørgensen til sporten.dk i sidste måned. Ulrik Wilbek er fuldstændig enig.

- Alle kampe skal gælde. Der skal være mere at spille for. Placeringerne i tabellen skal præmieres langt mere, end de bliver nu. Man har ligesom glemt at præmiere sejrene, og lige nu er det simpelthen for nemt at komme i semifinalen, selvom man er blevet nummer otte i det indlendede spil, påpeger Wilbek, der også har et forslag til, hvordan turneringsstrukturen kunne forbedres.

- Måske skulle man præmiere førstepladsen i det indledende spil med den direkte plads til Champions League. Det ville få klubberne til at frygte et tab. Eller også skulle man sende holdene direkte i kvartfinalen ud fra deres placeringer, hvor nummer otte skulle spille mod nummer et. Det ville også give mere at spille for, forklarer Ulrik Wilbek, der heller ikke er tilfreds med dialogen omkring turneringsstrukturen. Han mener, at den er alt for lukket fra Divisionsforeningens side.

Det er formand, Jens Christensen, dog langt fra enig i.

- Vi evaluerer løbende, og vi har hele tiden fokus op turneringens udvikling. Hvis man lave en helt traditionel turnering, hvor det kun gælder førstepladsen, så er der langt større risiko for, at der er hold, der bliver tabt undervejs og intet har at spille for. Som det er, har alle noget at spille for, siger formanden for Divisionsforeningen Håndbold.

- Det er en tilbagevendende diskussion, og ja, i teorien kan nummer otte blive mester, men vi har jo netop gjort det sådan, at placeringerne giver point, og der skal samtidig spilles for at undgå nedrykningsspillet med 1. divisionsholdene, forklarer Jens Christensen.