KØB PLUS!

Wilbek om seednings-chok: Noget galt

Den danske herrelandsholdstræner i håndbold forstår ikke, hvorfor Danmark kun er seedet ni ved OL.

Ulrik Wilbek tror, der er noget helt galt, når Danmark blot er seedet som nummer ni ved OL i London til sommer, efter at det danske landshold vandt sølv ved VM og guld ved EM ved de to seneste slutrunder.

- Jeg mener jo, at eller andet sted er der sneget sig en teknisk fejl ind hos de folk, der laver de her seedninger. Og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, for det kan jo ikke være rigtigt, at et hold, der er europamestre og blev nummer to ved VM, at det hold skal være seedet som nummer 9-10. Så jeg tror det er noget, der er smuttet for dem, siger Wilbek til sporten.dk

Dansk Håndbold Forbund og Ulrik Wilbek undrer sig meget over seedningen, og derfor har man sendt et brev til Det Internationale Håndbold Forbund (IHF) for at få svar på, hvordan seedningen hænger sammen.

- Da vi fandt ud af det, sendte vi et brev til IHF, hvor vi dels har spurgt, om vi nu har forstået det rigtigt, og hvis vi har det, om de venligst godt vil kigge på det en gang til, da vi ikkesynes, det er en særlig hensigtsmæssig måde, man har fået klaret det på, siger landstræneren, der håber på, at seedningen bliver lavet om.

- Mit håb er selvfølgelig, at man bruger fornuften og siger, at det her det går jo ikke. Det hold, der i øjeblikket er rangeret som verdens bedste håndboldhold, er seedet som nummer ni. Det er jo ikke særlig klogt, så jeg håber fornuften råder. Men jeg frygter jo, at når det en gang er besluttet, så laver man det ikke om, siger Ulrik Wilbek.

Den dårlige seedning kan komme til at betyde en svær lodtrækning for Ulrik Wilbek og EM-heltene.

- Man kan sige, at vejen til succes bliver væsentlig længere, fordi det bliver to meget ulige grupper, og den gruppe, vi kommer i, bliver noget stærkere. Det sker, fordi Storbritannien er seedet over os og selv kan vælge, hvilken pulje, de vil i. Og så vil de til hver en tid vælge den pulje, vi ikke er i. Og derfor vil vi nok komme i den meget sværere pulje, og så er vejen til succes noget mere vanskelig.

På trods af seedningen er målsætningen til OL uændret.

- Målet til OL er at få medaljer. Sidste gang fik vi kun en 7.-plads og blev slået ud i kvartfinalen, så vi vil gerne videre og håber også at komme det. Men vi ved også, at alle hold ligger i sindssygt seriøse træningsforberedelser, og derfor bliver det meget hård kamp mod otte ligeværdige hold.