Presset ud. Michael V. Knudsen føler sig presset af sin klub, Flensburg-Handewitt, til at droppe VM i Spanien. Men valget af klub frem for landshold kan i landsholdssammenhæng koste ham dyrt.

Landstræner Ulrik Wilbek er grundigt ærgerlig over, at han må se bort fra den rutinerede stregspiller Michael V. Knudsen til mændenes håndbold-VM i Spanien.

Knudsen har netop forlænget sin kontrakt med Flensburg-Handewitt med et år til 2014. Men prisen var, at han skulle melde fra til VM i Spanien, hvilket skete i går.

Michael V. Knudsen er meget ked af, at han er blevet tvunget til at vælge mellem sin klub og sit landshold.

- Det har været vildt svært, og det er måske den håndboldmæssigt sværeste beslutning, jeg har truffet, siger han og håber på at være stærkt tilbage til EM i Danmark i 2014.

- Det er et kæmpe stort mål for mig, og jeg vil gøre alt for, at det lykkes. Jeg vil rigtig gerne landsholdet, for det betyder meget for mig, og jeg elsker det hele omkring det.

Der kommer imidlertid ingen garantier fra Ulrik Wilbek. Tværtimod.

- Det er jo ikke sådan, at man kan melde til og fra. Der er ikke tilmeldingsblanketter til landsholdet. Men modsat skal man ikke stille noget ultimativt op, for der kan altid ske noget. Vil Michael utroligt gerne være med, og en bliver skadet, så skal man aldrig sige aldrig. Men det er klart, at han er bagest i køen, siger Ulrik Wilbek.

Med 228 landskampe er det en uhyre rutineret spiller, Wilbek må undvære, men han vil ikke sige noget om, hvor stort et tab, det er, at Michael V. Knudsen ikke længere er i spil.

- Det synes jeg ikke, man kan gøre op. Jeg vælger at spille med dem, jeg har, og jeg synes, brødrene René og Henrik Toft lige nu passer utroligt godt ind i vores spil. Det er en kynisk verden, og dem der ikke er der, dem kan vi ikke tænke over, fastslår landstræneren.

Hos Flensburg-Handewitt lægger forretningsordfører Dierk Schmäschke ikke skjul på, at Knudsen skulle holdes væk fra VM, hvis samarbejdet skulle fortsætte.

- Vi har respekt for, at det ikke er en let beslutning for Michael, fordi han brænder for landsholdet, men efter mange år på allerhøjeste niveau er det nødvendigt med et afbud til VM for at passe på hans fysik. Og hvis du kigger på de seneste år, har han været meget skadet, og det vil vi gerne undgå i fremtiden, hvis han skal spille to-tre, ja måske fire år endnu, siger Schmäschke.

I Dansk Håndbold Forbund er utilfredsheden med Flensburgs pres på deres danske stregspiller stor.

- Et eller andet sted er det en glidebane, vi kommer ud på, hvis de store tyske klubber mere eller mindre forlanger af deres spillere, at de ikke må spille på landsholdet. Det er en skidt tendens, for jeg ser lidt, at de store tyske klubber gerne vil have, at landsholdsspillere i det hele taget melder fra. Det er også sket i Hamborg, hvor Igor Vori er stoppet på det kroatiske landshold, siger Ulrik Wilbek.

- Det er en meget kortsigtet løsning for dem, for hvis ikke de bedste spillere er på landsholdet, så bliver håndbold jo uinteressant - og så er der heller ingen store klubber, tilføjer han.

DHFs generalsekretær, Morten Stig Christensen, der også har tillidsposter i det europæiske håndboldforbund EHF, er klar til at bringe sagen op internationalt.

- Det er en meget skidt udvikling. Efter hvad jeg kender til sagen, er det imod Michaels vilje. Det vil vi klart komme til at tale om i de organer i EHF, hvor vi nu diskuterer med klubber og ligaer, siger Morten Stig Christensen, der vil undersøge, om der er tale om en tendens.

- For så vil jeg for alvor gøre noget ved sagen. Men jeg bliver også nødt til at sige, at det er selvfølgelig Michaels beslutning, uanset om han har været under pres. Det må jeg respektere og acceptere. Men jeg synes, situationen for dansk håndbold og dansk landsholdshåndbold er meget skidt.

Egentlig skal klubber frigive spillere til slutrunder. Men DHF kan reelt ikke gøre noget i den konkrete sag,mener landstræneren.

- Hvis Michael laver en aftale med dem om, at det er på den betingelse, at han får sin kontrakt, kan vi jo ikke gøre noget, siger Wilbek.