KØB PLUS!

Wilbek: Giv os en kamp med nerve!

Slut med ligegyldige kampe. Nu tages tænder og fingernegle i brug

Alt eller intet, knald eller fald og vind eller forsvind. Kært barn har mange navne, og kærkomment er præcis, hvad søndagens 1/ 8-finale mod Tunesien kl. 20.15 er for de danske håndboldherrer.

Efter en afsluttende gruppekamp mod Makedonien, der i realiteten var ligegyldig, er alt sat på ét bræt med 1/8-finalernes komme. Et faktum, som landstræner Ulrik Wilbek hilser mere end velkomment:

- Vi trænger til at spille en kamp med noget nerve, det kan jeg mærke både på spillerne og mig selv, sagde Wilbek til sporten.dk på vejen fra Sevilla i det sydspanske til Zaragoza i nord.

Fredagens kamp mod Makedonien nåede aldrig samme højder som de første fire gruppekampe, men en godkendt anden halvleg gav alligevel den femte sejr af fem mulige. Nu spilles der om en plads i kvartfinalerne, men succesoplevelserne fra gruppespillet er proppet i sportstaskerne.

- Vi har vundet alt indtil nu, og vi skal bare fortsætte med at køre på med den selvtillid, vi har, siger bagspilleren Nikolaj Markussen, der gerne tager favoritværdigheden mod Tunesien på sine himmelhøjt placerede skuldre.

- Der er ingen tvivl om, at hvis du kigger på de to hold, så er vi bedst. Men det skal vi også vise på banen. Det kan være et plus, at vi havde så svært ved at slå dem til Totalkredit Cup. Det kan minde os om, at vi skal have respekt for dem og tage opgaven alvorligt, siger Markussen om modstanderen i søndagens 1/ 8-finale.

Tunesien er afrikanske mestre, og tidligt under VM markerede det fysisk stærke hold sig med en overraskende sejr over Tyskland. Alligevel er der blandt de danske spillere bred enighed om, at nordafrikanerne naturligvis skal slås.

- Det er svært at sætte procenter på, men vi er favoritter, ja vel egentlig storfavoritter, det kommer vi ikke udenom. Hvis vi spiller på top, så slår de os ikke. De har gjort det godt til at starte med i VM, men det kunne godt se ud som om, de er gået lidt døde - også i takt med at modstanderne har set noget video på dem, bedyrer Anders Eggert.

Han bakkes op af højre back Kasper Søndergaard, der også ser træthedstegn hos den første bump på Danmarks vej mod semifinalerne og en opfyldning af holdets målsætning. Træthedstegn, som Danmark kan udnytte.

- De spiller med de samme spillere hele tiden, så jeg tror, vi kan løbe fra dem i anden halvleg. Vi er favoritter, men vi skal også huske på, at vi ikke har ramt topniveau endnu ved den her turnering.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

Slagsmål vs slåskamp

Skrevet af Anonym, Søndag den 20. januar 2013, 13:57

Who cares ? - er det ikke bedøvende ligegyldigt ?

Sprogforvirring

Skrevet af Anonym, Søndag den 20. januar 2013, 11:28

Og jeg der ellers troede, at det hed slagsmål, og udtrykket slåskamp var forbeholdt børnehaveklasserne