KØB PLUS!

Wilbek: For mange slutrunder

Enig, siger Morten Stig Christensen, men hold nallerne fra EM.

Klubhold skal ikke kunne presse spillere til at sige fra til landsholdet for at spare sig, som det er sket i Michael V. Knudsen-sagen. Det er landstræner Ulrik Wilbek og DHFs generalsekretær Morten Stig Christensen enige om.

Men begge erkender også behovet for at skære ned på antallet af kampe for de største profiler, der skal præstere i både liga, Champions League og på landsholdet.

- Vi skal i IHF og EHF huske, at vi skal også være bedre. Vi har i mange år talt om, at fem mesterskaber på fire år er ét mesterskab for meget. Men der er ikke for alvor gjort noget ved det. Og jeg tror, at samarbejdet med klubberne ville blive meget bedre, hvis vi skar ned til fire mesterskaber på fire år, siger Ulrik Wilbek.

- Så enten det VM, der kommer nu, eller EM i januar skal skæres væk i det år, der er OL. Det vil jeg advokere for, tilføjer landstræneren.

Som både DHF og EHF-mand er Morten Stig Christensen enig i, at der skal ses på antallet af kampe. Men først bør klubberne gribe i egen barm, mener han.

- Det er for nemt at sige, at vi bare skal have en slutrunde væk. Jeg kunne pege på mange andre overflødige kampe, for eksempel opvisningskampe, vi kunne skære væk, inden vi kom dertil. Lad os gøre det først. Og så vil jeg egentlig sige lidt provokerende, lad os begynde med at skære et OL væk, siger Morten Stig.

Han påpeger, at OL i London kostede DHF over én million kroner i ren udgift. Og forsvaret for EM hænger da også sammen med muligheden for at skaffe indtægter.

- EM er kommercielt det absolut vigtigste mesterskab for Europas forbund. Gør vi det ikke muligt at hente sponsorindtjening på det niveau, vi har i dag, vil vi falme ret alvorligt. Så spørger du mig, skal det enten være OL eller VM, der skal skæres væk. Vi er nødt til at have EM hvert andet år. Ellers er der ikke mulighed for at honorere de krav, som der naturligt er fra klubber og spillere til at frigive dem til at være med, siger Morten Stig Christensen.

Læs også: