KØB PLUS!

Wilbek: Derfor blev OL en fiasko

Den dårlige indsats ved OL får Ulrik Wilbek til at skrue forventningerne ned før VM i Spanien.

Det skulle have været et stort OL for de danske europamestre og Ulrik Wilbek, men det hele endte i en kæmpe nedtur med kvartfinale-exit. Men hvad gik galt i London?
 
Det spørgsmål tog Ulrik Wilbek selv op mandag, hvor han samtidig offentliggjorde sin nye fremtid som sportschef i DHF, ligesom Henrik Kronborg blev præsenteret som Ulrik Wilbeks nye assistent på herrelandsholdet.

Men trods 14 dages analyse af slutrunden i det engelske og skriftlig evaluering fra hver enkelt spiller, så havde landstræneren svært ved at komme med et fuldstændig entydigt svar på, hvad der kiksede og knuste de danske medaljedrømme.

- Når jeg har bundet tingene sammen, viser det sig, at der måske ikke helt var den der sædvanlige energi og udstråling, som ellers kendetegner det danske herrelandshold. I hvert fald ikke i de sidste kampe. det var som om, der var en dyne over os siger Wilbek og fortsætter:

- Det var jo helt tydeligt, at vi havde problemer med mandsopdækningen af Mikkel, og vi fik heller ikke scoret de kontramål, som vi gerne ville, selvom vi ellers havde arbejdet meget på det. Vi manglede den der ekstra energi, som vi plejer at have, så på det mentale plan, er der noget at arbejde med fremadrettet, siger Ulrik Wilbek.

Og landstræneren afslører nu, at skuffelsen ved OL får ham til at skrue forventningerne til sit mandskab ned, inden det til januar gælder verdensmesterskaberne, hvor Danmark har en sølvmedalje at forsvare.

- Jeg tror, det er vigtigt, at tone det hele lidt ned inden VM i Spanien. Der er hold, der er mindst lige så gode som os, og nok også nogle, der er bedre end os lige nu. Jeg vil advare imod, at man tror, at man bare som en selvfølge tror, at man spadserer sig i en semifinale, når man skal spille ni kampe til en slutrunde. Specielt med den nye turneringsstruktur, siger Ulrik Wilbek med henvisning til, at der til VM i Spanien bliver knald-eller-fald kampe fra ottendedelfinalerne.

Landstræneren har dog på ingen måde tænkt sig at kaste håndklædet i ringen. Han vil forberede sig endnu mere på en mandsopdækning af Mikkel Hansen, hvor han nævner, at spillere som Mads Larsen, Kasper Irming og Morten Olsen er interessante spillere, der kan få en lettere vej til landsholdet, da de har store kvaliteter i spillet fem mod fem. Og på klassisk Wilbek-maner vil landstræneren - og nu altså også sportschefen - ændre rutinerne omkring landsholdet.

- Vi kommer til at ændre på måden, man varmer op på før kampene. Alle hold i hele verden gør det på samme måde, men det er slut for os. Det sidste kvarter inden kampen laver man ikke noget, og det er fysiologisk ret håbløst. Så vi kommer til at lave om på rutinerne omkring opvarmning, træningerne og også vores taktikmøder, lyder det fra landstræneren.

Læs også: