Herreligaens førerhold, Aalborg Håndbold, var på hælene fra start mod GOG, men vandt til slut.

Gudme. Med en norsk VM-genforening som ramme måtte Aalborg Håndbolds tophold i 888 Ligaen slide hårdt for det, før sejren ude over GOG onsdag aften kom i hus.

Med sejren på 37-34 i kampen, som præsenterede fire norske VM-sølvvindere, har Aalborg vundet de seneste seks ligakampe i træk.

Nordjyderne topper rækken med 32 point for 19 kampe.

Bjerringbro-Silkeborg på andenpladsen har fortsat fire point færre efter en knusende sikker sejr på 28-20 over HC Midtjylland.

Midtjylland ligger nummer seks, mens GOG er på syvendepladsen. Begge hold har 20 point og ligeledes syv kampe tilbage i grundspillet.

På hjemmebanen lagde GOG med VM-sølvvinderne Gøran Søgard Johannessen, Espen Christensen og Magnus Jøndal bedst fra land mod landsholdkammeraten Sander Sagosen og rækkens nordjyske førerhold.

De gulblusede trak fra til 11-8 og fik Aalborgs cheftræner, Aron Kristjánsson, til at trække timeout-kortet og give sit forsvar en overhaling.

Aalborgs forsvar er det bedste i rækken, men det var langt fra at leve op til den status i første halvleg.

Kristjánssons opsang hjalp således kun kortvarigt, og med scoringer af først Magnus Jøndal og siden Gøran Søgard kom GOG på 15-11, før holdene gik til pause med GOG-føring 18-16.

Også i anden halvleg måtte Aron Kristjánsson gnide sig i øjnene, for GOG nåede på 22-19, før Sander Sagosen scorede sit første mål i kampen.

Da Sagosen nettede igen, var det til gengæld til 25-26, og Aalborg havde fået fat.

Forsvaret var fortsat ikke imponerende, men drevet frem af syv scoringer på syv forsøg af højrefløjen Patrick Wiesmach kom topholdet foran for første gang ved 27-26 med et kvarter igen.

Men også GOG-fløjen Magnus Jøndal, som fik næstflest minutter på banen af samtlige nordmænd ved VM, var skarp, og GOG hang på.

Først da GOG's Henrik Jakobsen fik sin tredje udvisning i kampen, og Wiesmach scorede på det medfølgende straffekast til 34-31 syv minutter før tid, knækkende kampen afgørende.