VM-pigerne slår FC København

Danskernes interesse for at følge kvindelandsholdets VM-kampe i Serbien er enorm.

Ikke færre end 1.122.000 seere har i gennemsnit fulgt de første fire kampe på DR og TV2.

Dermed overgår de suverænt FC København, hvis Champions League-kamp på TV3+ mod Real Madrid blev fulgt af 306.000 seere.

- I forbindelse med de to første kampe var det ikke overraskende, at en søndagskamp havde flere seere end en lørdagskamp mod en svag modstander som Kina. Alene af den grund at tv-sendingen generelt er betydeligt højere søndag aften end lørdag aften. Det overraskende er nærmest, at lørdagskampen havde næsten lige så mange seere som søndagskampen. Det skyldtes, at TV 2 havde bedre fat i de tilstedeværende tv-seere lørdag aften end DR havde søndag aften, siger Michael Hansen, der er souschef på TV 2 Kommunikation.

I forhold til de seneste slutrunder er interessen for kvindelandsholdet stigende.

Ved VM for to år siden i Brasilien var seerforbruget pr. dansker i gennemsnit 83 minutter. Det faldt til 70 minutter ved EM i fjor, men er steget til 104 minutter under det igangværende VM.

- Det er fantastiske tal, siger Dansk Håndbold Forbunds eliteansvarlige, Carsten Grønmann Larsen, og tilføjer:

- Tallene viser, at vores hold har fanget danskernes interesse, og at vi råder over et hold med et gigantisk potentiale. Om to år er vi VM-værter. Her skal vi vinde medalje.

Carsten Grønmann Larsen var fredag formiddag tilskuer ved landsholdets afsluttende træningspas før aftenens VM-kamp mod Brasilien.

- Alle spillere er klar til kampen. Stemningen i truppen er fin. Jeg tror på et godt resultat. Nu må vi se, hvem vi skal møde i ottendedelsfinalen (enten søndag eller mandag, red.). Selvfølgelig håber vi alle på, at vi får en modstander, som vi kan besejre. Målet er jo, at vi som minimum skal i kvartfinalen, siger Carsten Grønmann Larsen.

Læs også: