Viborgs herrer tabte kun med et mål til BSV.

På forhånd lignede det overmagten, som Viborg HK-herrerne var oppe mod onsdag aften i Viborg Stadionhal. Bjerringbro-Silkeborg (BSV) lå inden opgøret på ligaens tredjeplads med hele 17 point mere end VHK.

Det var dog hjemmeholdet, som kom klart bedst ud af starthullerne. Et stærkt forsvar og en fremragende Linus Persson i målet var baggrunden for en overraskende føring på 4-2 efter syv minutters spil.

Herefter gik VHK helt i stå offensivt i en periode på fem minutter, og BSV udnyttede situationen til at bringe sig foran 5-4. Favoritterne fra BSV formåede dog ikke at trække fra VHK i en noget uskøn første halvleg, som var præget af en del offensive fejl fra begge sider. I stedet fik VHK kontakt ved stillingen 10-10 efter 23 minutters spil, og kort efter kunne Kasper Kvist på kontraløb bringe værterne foran 11-10.

Stemningen i hallen steg yderligere et par grader, da Milan Kosanovic gjorde sin entre på banen for første gang og pillede et straffekast fra Casper U. Mortensen. Samme Mortensen sørgede dog på kontraløb for, at BSV kunne gå til pause foran 13-12.

I begyndelsen af anden halvleg havde BSV kæmpe problemer med at trænge igennem VHK's offensive forsvar, og kun en stribe store redninger fra keeper Dane Sijan forhindrede, at VHK trak fra. I stedet stod der 17-15 til gæsterne efter 41 minutter.

De mange flotte redninger af Dane Sijan gav energi til holdkammeraterne, og BSV trak yderligere fra VHK, som kun havde scoret tre gange efter pausen, da stadionuret rundede 46 minutter. På det tidspunkt var udeholdet foran 20-15, og det lignede en afgørelse på kampen.

VHK kæmpede dog flot videre, og hjemmeholdet kom på 21-23 med seks minutter tilbage af kampen. BSV kom på plus fire, men VHK - og især Stefan Nielsen - nægtede at give op. På blandt andet to scoringer af Stefan Nielsen blev det 24-25, BSV scorede igen, men et indspil fra Stefan Nielsen til Jeppe Viinberg trak efterfølgende både straffekast og udvisning - og Kasper Kvist scorede på straffekastet.

I undertal lykkedes det BSV's Chris Jørgensen at gøre det til 27-25, men lynhurtigt fik Viinberg reduceret til 27-26. Med 15 sekunder igen lavede BSV's Chris Jørgensen angrebsfejl, og VHK havde pludselig mulighed for at hente et sensationelt point. Heino Holm Knudsen drev bolden frem og sendte den ind til Jeppe Viinberg på stregen. Stregspilleren scorede, men dommerne dømte for "skridt" på Heino Holm Knudsen, og så kunne BSV hive stikket hjem med 27-26.