Viborg-kvinder overtager herretræneren

Vejen mod den europæiske top overtages af klubbens egen herretræner

Det bliver Viborg HKs egen herretræner, islændingen Oskar Bjarni Oskarsson, som får træneropgaven med at føre klubbens kvinder tilbage til Europas top.

Dermed vælger klubben den billigste løsning som afløser for Martin Albertsen, der for nogle uger siden blev fyret på grund af dårlige internationale resultater. Klubben har nemlig allerede besluttet at nedprioritere klubbens herrehold, og derved stod man med en liga-træner uden et hold. Det problem er nu løst.

Sportschef Susanne Munk Wilbek har dog en anden vinkel på valget af islændingen.

- Vi har hele tiden set Oskar som en oplagt og spændende kandidat, sådan som tingene udviklede sig i klubben. Vi har ønsket os en træner, som har evnerne til at udvikle holdet gennem proces- og detaljetræningen i det daglige, som mestrer det taktiske spil på bænken, og som har international erfaring. Alle disse ting har Oskar, som desuden er meget tydelig i sin håndboldfilosofi, skriver sportschefen i en pressemeddelelse.

39-årige Oskar Bjarni Oskarsson har tidligere været træner i norske Haslum og islandske Valur F.C. Og så var han fra 2008 til 2012 desuden assistenttræner for Islands herrelandshold.

Susanne Munk Wilbek er ikke i tvivl om, hvor Oskar Bjarni Oskarssons skal slå til i sin nye rolle som landstræner.

- Det er meget vigtigt for os, at vi får etableret et aggressivt internationalt forsvar. Vi skal være præcise i vores forsvar og matche den fysiske hårdhed, som de bedste hold kommer med. Der har Oskar nogle rigtige gode tanker omkring det aggressive forsvar og de taktiske varianter i forhold til at tage initiativ i forsvaret med udgangspunkt i en fast base, siger Susanne Munk Wilbek.

- Det er selvfølgelig nogle specielle omstændigheder, og det er bestemt ikke en udvikling, jeg havde ventet, da jeg tog til Viborg i august. Jeg er ked af at forlade drengene, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med. Men jeg forstår klubbens beslutning om at prioritere dameholdet, og jeg er meget beæret over at få betroet denne store opgave, siger Oskar Bjarni Oskarsson, der får debut som cheftræner for Viborg HKs kvinder 30. december i hjemmekampen mod Aalborg DH.

Nuværende assistenttræner for herrerne, Tom Jensen, tager over på herreholdet for resten af sæsonen sammen med klubbens 2. divisionstræner, Jeppe Bach Knudsen.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08