KØB PLUS!

Viborg-boss rasler med sablen efter flop

Peter Cassøe er bestemt ikke tilfreds med Viborgs alt for tidlige Europa Cup-exit og nul point i seks Champions League-kampe.

’Ærefuld afslutning på Champions League’

Det var overskriften på Viborg HKs hjemmeside, efter holdet søndag i Montenegro led sit sjette nederlag i træk i lige så mange Champions League-kampe og sluttede pointløs og sidst i holdets pulje.

En ydmyg konklusion fra den ambitiøse topklub efter en miserabel turnering, der dog var rettet mod præstationen i sidste gruppekamp. For Viborg HKs direktør Peter Cassøe forsikrer, at der generelt set ikke har været noget ærefuldt over Viborg HKs indsats i europæisk håndbold.

- Direktøren er ikke tilfreds, fastslår Peter Cassøe.

Han skal nu have en snak med klubbens sportschef Susanne Munk Wilbek om kvindeholdets Europa-indsats, hvor især de tre hjemmenederlag til Zvezda Zvenigorod, Buducnost og tyske Thüringer gør ondt.

- Vi skal sammen med sportschefen evaluere præstationen. Og vi skal se på, om holdsammensætningen er den rette til den kommende sæson. For der er ingen tvivl om, at det ikke er tilfredsstillende, at vi ender sidst i puljen, siger Peter Cassøe, der ikke bryder sig om udsigten til en forårssæson uden Viborg HK i europæisk håndbold.

- Det er første gang i klubbens historie, at vi ikke skal spille nogen form for europæisk i foråret, lyder det fra den ærgerlige klubdirektør.

Han påpeger dog, at der er tale om en ny hverdag for de danske klubber, efter Slagelse og Viborg tilsammen vandt seks Champions League-titler fra 2003 til 2010. I dag er pengene mere knappe i de danske kvindeklubber, mens klubberne i Østeuropa omvendt har fået flere midler at jonglere med. Og det gør det meget svært at konkurrere på lønnen om de bedste spillere for de danske klubber.

- Men så må vi være bedre til at scoute spillere og finde de spillere, der passer bedst til vores trup. Og vi må tilbyde nogle andre værdier som for eksempel, at spillerne kan være sikre på at få deres løn hver måned, siger Peter Cassøe.

TV2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen er enig i, at det er nye internationale tider i dansk kvindehåndbold. Men det influerer ikke på hans vurdering.

- De har fiasko i denne Champions League. Det er slet ikke, hvad man forventer af Viborg. Slet ikke når man ser på det hold, de har. De har jo tabt alle kampene. Det er fuldstændig uhørt, siger Peter Bruun Jørgensen, der især er skuffet over, at Viborg tabte to kampe mod tyske Thüringer.

- De har haft skader på nøglepositioner, men jeg synes stadig, de har så gode spillere - især i bagkæden - at de burde have klaret sig bedre.

Han er til gengæld vildt imponeret af Randers HK, der med en storsejr over Hypo søndag sikrede ét dansk hold blandt de sidste otte i kvindernes Champions League.

- Det var meget imponerende, at de vandt den kamp, hvor de havde kniven så meget på struben. Det er høj klasse, og det redder hele den danske Champions League-ære i denne sæson, siger Peter Bruun Jørgensen, der dog håber med, at Viborg kommer igen.

- Det er jo et hold, der har ambitioner. Derfor må det også være en skuffelse for dem at ryge ud så tidligt. Og på den måde. Men der er ingen tvivl om, at deres ambition i næste sæson er igen at være blandt de otte bedste i Europa, siger han.

Læs også: