KØB PLUS!

- Utrygge ved det offensive forsvar

Keeper Niklas Landin har kritiseret det offensive danske forsvar, som til tider så hullet ud i åbningskampen mod Qatar.

Her blev det afsløret, at selvom Ulrik Wilbek og spillerne har arbejdet meget med en offensiv 3-2-1 variation, så er der stadig meget tilbage at lære for de danske spillere.

Og selvom der blot er spillet en enkelt VM-kamp, så føler forsvarsgeneral Rene Toft Hansen sig da også overbevist om, at det trods de gode intentioner om at ændre forsvarssystem ikke bliver meget, man får at se til Danmarks udgave af 3-2-1.

- Jeg synes ikke, vi er helt trygge ved det offensive forsvar. Det synes jeg også, jeg kan mærke på de andre. Jeg tror, det bliver 6-0, vi primært skal køre med. Det tager flere år at spille et godt 3-2-1 forsvar sammen, og vi har kun trænet det her i opstartsfasen, så det er naturligt nok, at vi ikke er trygge ved det, siger Kiel-spilleren.

- Jeg vil sige det sådan, at jeg håber ikke, vi kommer til at dække ret meget offensivt forsvar - det vil være et udtryk for, at vores 6-0 fungerer, tilføjer han.

Men selvom Danmark satser på 6-0, som altså ville være det optimale ifølge Rene Toft Hansen, så understreger han, at de rødhvide vil komme til at indkassere flere mål, end det har været tilfældet ved de seneste slutrunder.

- Når vi kører så meget på i kontrafasen og scorer mange mål der, så vil de andre få flere angreb til at score deres mål. Det er også en af forklaringerne på, at Qatar scorer så mange mål (27, red.). Vi vil komme til at se mange flere mål i vores kampe, end vi har været vant til, vurderer stregspilleren.

Læs også: