Viborg HK satte sig på førstepladsen i Primo Tours Ligaen med en udesejr over Team Esbjerg.

Esbjerg. Viborg HK er fortsat ubesejret i kvindernes bedste håndboldrække.

Onsdag aften var Viborg på besøg hos Team Esbjerg i Primo Tours Ligaen, og efter et flot comeback i anden halvleg vandt Viborg kampen 30-27.

Dermed topper Viborg rækken med 13 point foran FC Midtjylland, mens Esbjerg forbliver på ni point.

De to hold fulgtes ad til 6-6 efter 13 minutter, men da Maibritt Kviesgård gjorde det til 9-6 for Esbjerg, fuldendte hun samtidig en stime med tre scoringer i træk fra hjemmeholdet.

I resten af halvlegen stod der hjemmeholdet på opgøret, og foran 16-10 var det mest et spørgsmål om føringens størrelse ved pausen.

Den blev på 17-13 til Esbjerg, da Jenny Alm scorede med et halvt minut tilbage af første halvleg.

Viborg svarede dog fornemt igen, da fire scoringer i træk efter pausen igen gjorde opgøret helt lige med 17-17.

Maria Mose Vestergaard udlignede til 21-21 med 18 minutter igen. Det blev også 22-22, men herefter savnede kampen scoringer i seks minutter, før Viborg kom i front efter en straffescoring.

Viborg var stærkest i slutfasen, og Line Haugsted sørgede for slutresultatet med kampens sidste scoring.

Tidligere onsdag måtte Randers HK hjemme se sig besejret af Odense Håndbold, der vandt 24-22.

Randers gik ellers til pause foran 10-8 og var en overgang foran 14-10 i anden halvleg, inden gæsterne iværksatte et frontalangreb og bragte sig foran 24-20 med tre minutter igen af opgøret.

Maja Jakobsen blev Odenses topscorer med syv mål, mens Mari Molid og Mie Højlund begge scorede syv gange for Randers.

Sejren bragte Odense op på ti point, mens Randers ligger i den tunge ende med fem point.

Nykøbing Falster tog hjemme imod TTH Holstebro, og det blev til en regulær afklapsning, da hjemmeholdet vandt med hele 33-21.

Emelie Westberg og Nathalie Hagman scorede hver otte gange for hjemmeholdet, mens Maja Eriksson blev noteret for otte af gæsternes 21 scoringer.

Dermed byttede de to hold plads i tabellen, hvor Nykøbing Falster nåede op på syv point, mens gæsterne forblev på seks point.