Tysklands danske succestræner: Danmark er favorit

Mens Tyskland har vundet sine seks første kampe ved kvindernes håndbold-VM i Serbien, har Danmark hidtil tabt til både Serbien og Brasilien.

Ikke desto står holdene onsdag aften overfor hinanden i kvartfinalen i den nordserbiske by Novi Sad.

- Danmark er favoritter. De har et stærkt og ungt hold med stort potentiale, siger tyskernes danske træner, Heine Jensen, der har fået sin håndboldmæssige opdragelse i nordjyske og norske klubber.

Pytlick efter kritik: 'Anjas kommentarer er skudt ved siden af'

Han er overrasket over, at Tyskland er blandt turneringens otte tilbageværende hold.

- Vi har spillet en god turnering og har vundet de tætte kampe. Jeg håber, at kampen mod Danmark også bliver tæt. Gør den det, tror jeg, at vi har det mentale overskud til at trække det længste strå, siger Heine Jensen.

Det er anden gang, at han står i spidsen for et tysk kvindelandshold ved et VM. For to år siden måtte holdet nøjes med en skuffende 17.-plads.

Men det tyske håndboldforbund tror på Heine Jensens kvalifikationer og har netop forlænget hans kontrakt frem til 2017.

Københavns liga-træner, Martin Albertsen, har et stort kendskab til tysk håndbold, eftersom han tidligere har trænet Bundesliga-klubben Leipzig.

- Jeg vil give Heine ret i, at Danmark ikke er uden vinderchancer. Selvom tyskerne har vundet alle sine VM-kampe, har de endnu ikke toppræsteret. I modsætning til Danmark, der er i kvartfinalen på grund af kollektive egenskaber, lever tyskerne på individualistisk styrke, siger Martin Albertsen, der roser målvogter Clare Woltering og VM-topscorer Susann Müller.

- De to spillere er helt klart tyskernes profiler. Kan Danmark få styr på dem, er de danske vinderchancer gode, siger Martin Albertsen.

Læs også: