Tyskland sejrede i gruppefinalen mod Kroatien, og dermed venter der tyskerne en ottendedelsfinale mod Qatar.

Tyskland og Kroatien skulle fredag i et indbyrdes opgør afgøre, hvilket hold der sluttede øverst i gruppe C ved VM i herrehåndbold.

Begge mandskaber var ubesejrede inden mødet, og det blev tyskerne, som ganske suverænt sejrede med 28-21 og dermed vinder gruppen med ti point efter fem sejre.

For Kroatien betød nederlaget, at holdet slutter på andenpladsen med otte point efter nationens fem første kampe ved slutrunden.

Tyskland skal møde Qatar fra Danmarks gruppe D i ottendedelsfinalen, mens Kroatien møder Egypten, som slutter på tredjepladsen i Danmarks gruppe.

Det stod klart, efter Sverige besejrede Egypten med 33-26.

Sverige er også klar til en ottendedelsfinale, men modstanderen findes først senere fredag.

Tyskland havnede dermed i Frankrigs halvdel og kan løbe ind i de franske hjemmebanefavoritter i en eventuel semifinale.

Luca Stepanic bragte Kroatien foran 3-1 efter fire minutter, men derefter var det, som om tyskerne havde slugt en forvandlingspille. Med den sjette tyske scoring i træk kunne Uwe Gensheimer bringe sit hold foran 7-3 efter et kvarter.

Kroatien virkede febrilske, og Tyskland øgede til 13-8. Men kroaterne fik pyntet lidt og var bagud 9-13 efter de første 30 minutter.

Tyskland holdt Kroatien stangen i anden halvlegs indledning og etablerede en føring på fem mål efter 43 minutter, da Gensheimer gjorde det til 18-13.

Med tre minutter igen lød føringen på 26-20.