Efter sejr over Makedonien er Tyskland nu klar til at møde enten Serbien eller Spanien

Tyskland er som det første hold klar til kvartfinalerne ved VM i håndbold.

Det blev en realitet, da tyskerne i Palau San Jordi i Barcelona vandt 28-23 (13-9 over en flok rejsetrætte makedonere.

Ligesom danskerne måtte spillerne fra Makedonien i går ud på en ni timers lang rejse for at komme fra Sevilla til Barcelona, mens tyskerne kunne nøjes med de 30 km fra Granollers til Barcelona.

Det unge tyske hold, der chokerede i fredags ved at besejre verdensmestrene fra Frankrig, havde en ottendedelsfinale som mål ved VM-turneringen, men nu står de foran en kvartfinale mod vinderen af morgendagens kamp mellem Serbien og Spanien.

Tyskerne chokstartede med en 4-0 føring, før makedonerne tog lidt fat. Men de havde store problemer med at spille sig igennem et særdeles bevægeligt tysk forsvar. Tyskerne var foran med seks mål, før de kunne gå til pause med føringen på 13-9.

I anden halvleg nåede makedonerne op på 18-16, men så trak tyskerne igen fra og førte en overgang med otte mål.

Stefan Kneer var tysk topscorer med otte mål, mens Kiril Lazarov scorede otte gange for makedonerne.