TV-bombe: Joachim Boldsen færdig på TV2 - gaflet af konkurrenten

TV 2's seere kommer ikke længere til at være i selskab med Joachim Boldsen, når tv-kanalen til januar går i luften med endnu en sending håndbold fra EM i Danmark.

Efter flere slutrunder som ekspert i TV 2-studiet sammen med Nikolaj Jacobsen og i selskab med Morten Ankerdal skifter Joachim Boldsen nu over til konkurrenten TV3 Sport.

Om aftalen med Joachim Boldsen siger TV3's sportschef, Peter Nørrelund:

- På TV3 Sport stræber vi efter at give danskerne den bedste sportsdækning. Indenfor håndbold er der næppe nogen bedre og klarere formidler end Joachim Boldsen. Så han vil løfte vores ambitioner i forbindelse med vores håndbolddækning generelt - begyndende med det forestående EM i Danmark.

TV3 Sport har ikke rettighederne til Danmarks kampe, men de viser en masse andre kampe fra EM, og her vil Boldsen være en del af dækningen.

Joachim Boldsen stopper sin karriere som håndboldspiller til sommer i KIF Kolding København, og fra august bliver han så fuldtidsansat på TV3 Sport. Og det er ikke kun til at dække og kommentere håndbold, at man har hentet ham ind.

Han skal også bruges til andre sportsgrene, og han kommer til at agere såvel foran som bagved kameraet:

- Ambitionen er, at Boldsen skal være en vigtig programmedarbejder, og vi er overbeviste om, at han med sin vindervilje, sit engagement og sin baggrund vil være en stor gevinst for TV3 Sport fremadrettet, siger TV3's sportschef, Peter Nørrelund.

Joachim Boldsen selv er ikke overraskende positiv over udsigten til at skulle arbejde for TV3 Sport:

- Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af TV3 Sports professionelle setup, og jeg ser frem til både at byde ind med en masse af de ting, som jeg har med i bagagen fra min professionelle karriere, men også til at lære og stifte bekendtskab med en helt ny verden indenfor journalistik, formidling og TV. Jeg glæder mig helt vildt til min nye karriere, siger Joachim Boldsen.

Hvem - eller om der overhovedet er nogen - der skal afløse Boldsen som ekspert på TV 2, står tv-stationens sportschef Frederik Lauesen lige nu uafklaret tilbage omkring:

- Det ved vi ikke endnu. Vi har et stærkt hold omkring vores håndbolddækning - også uden Joachim Boldsen, så lige nu overvejer vi, om vi skal have en erstatning ind eller bare undværer en ekstra ekspert, som vi har gjort før, siger han til bt.dk.

At Joachim Boldsen har valgt tilbuddet fra en konkurrerende kanal til, har Frederik Lauesen også forståelse for.

- Det er da ærgerligt, for Joachim har bidraget med en masse ting her, men jeg kan godt forstå, at han tager imod et fuldtidsjob for at sikre sig efter karrieren, siger Lauesen, der ikke havde samme mulighed for at tilknytte Boldsen permanent.