KØB PLUS!

Troelsen: Vil være mere bitch-agtig

Det er slut med at være den flinke pige, siger Trine Troelsen. Hun blev vraget til den danske EM-trup, men er blandt profilerne på det FC Midtjylland-hold, som lørdag spiller pokalfinale mod KIF Vejen

Det er en forvandlet Trine Troelsen, som lørdag i Ikast sammen med holdkammeraterne fra FC Midtjylland spiller finale i håndboldkvindernes pokalturnering mod KIF Vejen.

- Ærgrelsen over at jeg ikke kom med til EM er skrinlagt. Nu ser jeg i stedet fremad på en meget anderledes måde end tidligere. I stedet for at omfavne verden som den flinke pige, udfordrer jeg den nu på en lidt mere bitchagtig og aggressiv måde end tidligere, siger Trine Troelsen.

Og noget er der om snakken.

Da FC Midtjylland for blot en uge siden besejrede pokalfinale-modstanderne fra KIF Vejen i en ligakamp 29-18, profilerede hun sig som topscorer med intet mindre end otte fuldtræffere.

- Jeg har valgt at betragte den manglende EM-udtagelse som et wake-up-call. Landsholds-pausen har jeg benyttet til at få has på en irriterende hæl-skade, ligesom jeg har haft lange samtaler med min klubtræner (Helle Thomsen, red.). Både fysisk og mentalt føler jeg mig stærkere end nogensinde, siger hun og bliver bakket op i sit synspunkt af netop Helle Thomsen.

- Trine fortjener stor ros. Hun er ekstremt fokuseret på at udvikle sig som håndboldspiller, og ser bedre end nogensinde de små detaljer i spillet, siger Helle Thomsen, der glæder sig til dagens pokalfinale.

- Ovenpå sidste uges storsejr, vil mange utvivlsomt betragte os som storfavoritter, siger Helle Thomsen og tilføjer:

- Men sådan ser jeg ikke på tingene. Der er tale om en ny kamp, og KIF har Jette Hansen tilbage på holdet efter sin ankelskade.

For FC Midtjylland er kampen ikke kun vigtig af sportslige årsager. Også rent økonomisk er der meget på spil. En titel betyder positiv profilering overfor de sponsorer, der betaler en stor del af spillerlønningerne.

- Vi er bevidste om tingenes tilstand. I år skal regnskabet gå i nul, mens kravet næste år er overskud, siger Helle Thomsen.

FC Midtjylland vil i øvrigt angribe også pokalfinalen i de gule trøjer, man kaldte frem tidligere på sæsonen for at hylde og ære klubbens fortid i Ikast.

- Det handler om at respektere og mindes sine rødder, og hvor man kommer fra. Vi gør det i respekt for fortiden og i respekt for de fire gange, klubben tidligere har hentet pokaltitler, siger klubbens håndbolddirektør Torben Kølbæk.

- De gule trøjer er respekten for vores fortid og allerede opbyggede traditioner, og med de sorte shorts går vi til kamp for fremtiden og nye traditioner. Nu går vi efter den femte pokaltitel, lyder det fra Kølbæk.

FCM har hentet pokalguld i sæsonerne 89/90, 97/98, 98/99 og 00/01.

De seneste 5 sæsoners pokalfinaler

Sæsonen 2006/2007: Viborg HK-FCK Håndbold 27-21

Sæsonen 2007/2008: Viborg HK-KIF Vejen 32-23

Sæsonen 2008/2009: FCK Håndbold-SK Aarhus 23-22

Sæsonen 2009/2010: Viborg HK-Team Tvis Holstebro 36-28

Sæsonen 2010/2011: Viborg HK-Team Esbjerg 33-28

Læs også: