KØB PLUS!

Troelsen: - Jeg er skuffet

Trine Troelsen vraget til EM-test i Norge.

Hun var med ved sommerens olympiske lege i London. Men når kvindernes håndbold-EM afvikles i Serbien, må rutinerede Trine Troelsen efter alt at dømme nøjes med at følge med fra TV-skærmen hjemme hos sig selv i det midtjyske.

I hvert fald optræder hendes navn ikke på den liste over 20 spillere, som landstræner Jan Pytlick har udtaget til EM-testturneringen, Møbelringen Golden League, i Norge om halvanden uge.

- Jeg er meget skuffet. Den manglende udtagelse indikerer jo, at Pytlick ikke har mig inde i sine EM-planer. Jeg må bare op på hesten og kæmpe videre. For jeg vil tilbage på landsholdet, siger Trine Troelsen, der langt fra er eneste OL-spiller, som er valgt fra.

Også målvogter Christina Pedersen, playmaker Christina Pedersen og venstrehåndsskytten Camilla Dalby har fået silkesnoren.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have været med både til testen i Norge og EM. Men det seneste år har jeg været hårdt skadesplaget. Jeg ringede derfor til Pytlick i torsdags og meddelte ham, at han ikke skulle udtage mig. Min krop vil have godt af at holde håndboldpause i december, siger Camilla Dalby.

I stedet for den rutinerede kvartet satser Jan Pytlick på de unge og langt mere ukendte spillere som Fie Woller, Sofie Strangholt Johansen, Cecilie Greve og Sofie Bloch-Sørensen, der så sent som for en måned siden var med til at vinde træningsturneringen Golden League i Aarhus.

- De gjorde det fremragende. Og sikke en gejst. De fortjener at få chancen både i Norge og Serbien, siger Jan Pytlick og tilføjer:

- 27. november offentliggør jeg den endelige EM-trup på 16 spillere. Men regn med at den vil komme til at bestå af spillere fra den 20-mands-trup, jeg opererer med ved turneringen i Norge.

Jan Pytlick bemærker, at landsholdets foryngelseskur er lavet med henblik på fremtiden.

- Vi satser selvfølgelig på at gøre det godt ved EM i Serbien. Men holdet befinder sig iøjeblikket i en proces, hvor store præstationer ved VM 2015 og OL 2016 (i hhv. Danmark og Rio de Janeiro, red.) prioriteres højere, siger Jan Pytlick.

Spørger man den tidligere landsholdsspiller, Rikke Hørlykke, synes hun, at det er en god idé.

- Pytlick har set rigtigt. Der findes i dansk kvindehåndbold et hav af store talenter. Dem skal han selvfølgelig satse på fremadrettet. De gav os alle ved Golden League-stævnet en wauw-oplevelse. Deres selvtillid må være enorm, og kan forhåbentlig føre holdet frem til EM-succes, siger Rikke Hørlykke, der ikke er uenig i landstrænerens fravalg af Trine Troelsen & co.

- De spiller glimrende på klubholdene. Men på landsholdet har de svinget knapt så godt. Det tager Pytlick nu konsekvensen af. Og det forstår jeg godt, siger hun.

Danmark er ved EM, der indledes 4. december, i indledende pulje med Frankrig, Sverige og Makedonien.

- Det er tre hold, vi alle kan vinde over. Kun en nation kommer ikke videre til mellemgruppen. Jeg kan ikke forestille mig, at Danmark får sorteper. Heller ikke selvom vi stiller med et urutineret hold, siger Rikke Hørlykke.