KØB PLUS!

Trist andendagsgilde mod Argentina

De danske håndboldherrer måtte kæmpe hårdt for igen at besejre Argentina

Godt 3300 tilskuere var mødt op I Odense til herrelandsholdets andendagsgilde mod Argentina, hvor et svækket dansk landshold vandt 28-24 efter 15-14 ved pausen.

Kampen blev aldrig nogen ordentlig test for landstræner Ulrik Wilbek.

Foruden Mikkel Hansen måtte landstræneren undvære de skadede Rene Toft Hansen, Rasmus Lauge, Lasse Svan Hansen og Jannick Green, mens det på forhånd var aftalt, at Nikolaj Markussen kun skulle spille den ene af weekendens to landskampe, fordi han lige er vendt tilbage efter en længere skadespause.

Nyindkaldt var i stedet Frederik Børm, KIF Kolding København og Chris Jørgensen fra BSV.

Før de to hold i det hele taget blev der taget afsked med den tidligere landsholdsanfører Lars Christiansen, der stoppede med håndbolden i sommer.

Med 338 landskampe og 1503 landskampmål var det virkelig en legende, der modtog publikums fortjente hyldest.

Lars Christiansen var 39 år 11 måneder og 20 dage, da han i påsken i år på sin tidligere hjemmebane i Campushalle i Flensburg spillede sin sidste landskamp.

"Tak for 20 fantastiske år, hvor jeg har repræsenteret landsholdet. Jeg har spillet 338 kampe med stolthed," sagde Lars Christiansen i sin takketale efter den kæmpestore hyldest fra de mange tilskuere i Stadium Arena Fyn.

Det lignede en walkover for det danske hold, der hurtigt kom foran 8-4, men argentinerne opgav ikke bare. De behøvede endda ikke at anstrenge sig ret meget for alt for mange gange at spille sig igennem et dårligt dansk forsvar, hvor man spillede med Henrik Toft Hansen fremme i en 5-1 opdækning.

Ikke mindst de to danske backer Morten Olsen og Mads Mensah Larsen havde svært ved at holde deres modspillere.

Danskerne førte 15-14 ved pausen, men det blev såmænd ikke mere underholdende i de sidste 30 minutter, hvor Tim Winkler erstattede Niklas Landin i målet i de første 20 minutter, hvorefter anføreren kom tilbage mellem stængerne.

Kasper Søndergaard, der kun var inde i to minutter i første halvleg fik et vrid i ryggen og måtte udgå. Bittert for Skjern og Søndergaard, hvis han ikke bliver klar til tirsdagens pokalkvartfinale mod BSV. Også Henrik Mølgaard fra Skjern pådrog sig en mindre ankelskade, så det var ikke ligefrem nogen heldig eftermiddag for vestjyderne.

Dansk topscorer blev Mads Mensah Larsen med seks mål, mens Diego Simonet og Federico Vieyra hver scorede fem gange for argentinerne