KØB PLUS!

Tre på stribe til Wilbeks tropper - klar til VM

Trods sejren over Slovenien i Totalkredit Cup er der dog plads til forbedring i det danske spil før VM-starten om en uge

Søndag var sidste chance for håndboldlandsholdets herrer at imponere landstræner Ulrik Wilbek, inden han mandag skærer sin VM-trup ned fra 18 til de 16 mand, der på torsdag flyver til Sevilla i Spanien, hvor Danmark spiller sin indledende VM-runde.

Og i 35-30 sejren mod Slovenien, må det derfor have været specielt surt at være Morten Olsen og Kasper Irming. Begge sidder på nogle af VM-truppens yderste mandater. Og begge var til kampen mod Slovenien valgt som oversiddere, hvilket gør det nærliggende at tro, at dette træk fra Wilbeks side er ensbetydende med, at det også bliver de to, der trækker sorteper i kampen om de 16 VM-billetter.

Det var dog bestemt ikke fordi, alle de øvrige på det danske hold præsterede overbevisende. For eksempel nåede målmand Niklas Landin aldrig at levere VM-niveau i løbet af denne sidste test-weekend. Men han er naturligvis sikker mand i Wilbeks VM-team og fortsat det klare førstevalg, selv om hans substitut, Jannick Green, har gjort det virkelig fint.

Andre, der underpræsterede mod Slovenien, var den ellers stærkt spillende højre fløj Hans Lindberg, der efter sin fjerde afbrænder på fem forsøg midt i første halvleg måtte tage plads på bænken og overlade fløjen til Lasse Svan Hansen.

Også Kasper Søndergaard på højre back skylder efterhånden en hel god kamp. Og det siger en hel del, at Ulrik Wilbek i sin sidste test før VM prøvede to højrehænder, Rasmus Lauge og Mads Mensah Larsen, på højre back. I håbet om at det til at fungere på denne plads. Her er dog stadig meget at arbejde med.

Wilbek prøvede også sit offensive forsvars-alternativ af, der lørdag mod Montenegro var den afgørende faktor bag den danske storsejr. Mod det klart bedre spillende slovenske mandskab var den offensive forsvars-succes mere afdæmpet, og der er næppe nogen tvivl om, at det er det traditionelle 6:0-forsvar, der skal bære Danmark gennem VM-slutrunden.

Her har især René Toft Hansen vist fine takter i samarbejdet med både Henrik Møllgaard, Jesper Nøddesbo og lillebror Henrik Toft Hansen. I det hele taget har René Toft Hansen været den klart bedste dansker i de tre testkampe i Totalkredit Cup i begge ender af banen, hvilket lover godt for Danmarks VM-muligheder.

Det gør den danske kontrafase også, og i det hele taget var det offensiven med en veloplagt Mikkel Hansen mere end forsvaret, der sikrede den danske sejr over bestemt ikke uefne Slovenien. Kan Wilbeks tropper holde fast i den del af spillet og så få bygget et lidt skarpere defensivt bolværk op de sidste træningsdage op til slutrunden, ser det såmænd slet ikke værst ud for de danske VM-muligheder.

Danmark spiller første VM-kamp mod Qatar lørdag den 12. januar i Sevilla.

Læs også: