Malmø. Det blev til en sejr til den forventede underhund, da den første kamp i Danmarks gruppe ved EM i håndbold blev spillet mandag aften.

Ungarn, der trænes af danske Kim Rasmussen, tabte overraskende til Tjekkiet.

Cifrene blev 27-22 i tjekkernes favør.

Tjekkiet gik til pause med en 13-10-føring efter en første halvleg, hvor begge mandskaber havde meget svært ved at score.

Ungarn kom dog hurtigt tilbage i anden halvleg, hvor holdet allerede efter knapt seks minutters spil havde bragt sig foran med 14-13.

Det lignede nu den forventede sejr til favoritten.

Tjekkerne var dog langt fra besejret, og ni minutter før tid bragte holdet sig foran 22-19.

Så tog Kim Rasmussen timeout, men det havde ikke den ønskede effekt.

Tættere på end to måls forskel kom ungarerne ikke, og det endte med en overraskende tjekkisk sejr.

Ungarns Anna Kovacs blev kampens topscorer med syv mål, mens Michaela Hrbkova og Veronika Mala begge scorede fem gange for tjekkerne.

Klokken 20.45 spiller Danmark mod Montenegro i samme gruppe.