KØB PLUS!

Tilfreds Møllgaard: Har bevist mit værd

Der blev før VM sået tvivl om, hvorvidt Skjern-kæmpen havde det nødvendige niveau mod de største hold. Nu kan tvivlerne forstumme, mener Møllgaard.

I flere sammenhænge op til dette VM er Ulrik Wilbeks udtagelse af Henrik Møllgaard blevet diskuteret. Både TV2s ekspert Bent Nyegaard og Møllgaards egen klubkammarat i Skjern, Jesper Jensen, fremhævede Møllgaard mange kvaliteter som håndboldspiller, især han overblik i kontrafasen, men spekulerede også i, om Henrik Møllgaard var for flink en fyr til et benhårdt VM-forsvar, hvor der kontant skal deles tæsk ud.

Og spørgsmålet om, hvorvidt han havde niveauet til at levere mod de rigtigt store nationer som Frankrig, Kroatien og Spanien, blev også berørt.Og betvivlet.

- Jeg har stædigt stået fast på, at jeg også kunne levere, når det var mod de store modstandere. Og nu står vi i en VM-finale. Og der er blevet givet et ansvar til mig, som jeg synes, jeg har forsøgt at leve op til. Og jeg må sige, at jeg er rigtig glad for mange af mine præstationer til dette VM, siger en tilfreds Henrik Møllgaard før VM-finalen mod Spanien.

Han havde da også en stor aktie i sejren over Kroatien, der blandt andet blev nedkæmpet af et bragende godt dansk forsvar, med Henrik Møllgaard i, og en kontrafase drevet frem af Møllgaard og Mikkel Hansen.

- Det er gået mindst lige så godt, som jeg havde turde håbe på. Så jeg er rigtig begejstret for holdets succes, men også for det spil, jeg selv har bragt til holdet, siger Møllgaard, der ikke lægger skjul på, at er det en tilfredsstillelse at give svar på tiltale gennem sit spil.

- Jamen det er det jo. En ting er jo, at jeg siger, at jeg er god nok. Men det er på banen, jeg skal vise det. Og det synes jeg, at jeg har gjort.

Og så glæder Skjernkæmpen sig ellers til at fortsætte den gode stime ved sin første slutrunde, hvor han håber på at forblive ubesejret.

- Jeg håber selvfølgelig ikke, jeg kommer til at tabe kampe til denne slutrunde. For det vil betyde, at vi står med VM-guldet efter finalen. Og det er jo det, vi vil nu. Men det er da fuldstændig surrealistisk at stå i en VM-finale i første hug, siger Henrik Møllgaard.

- Vi har da spillet ok træningskampe, og vi har haft et ok forløb op til VM. Men det der med at skulle spille kampe, der virkelig gælder, er noget andet. Og vi var ikke sikre på, hvad vi kunne, når vi stod hernede. En ting er at spille træningskampe i Danmark, hvor vi kender omgivelserne. Men at stå hernede i alt det virvar og hvor folk er imod os, det har været stort at være en del af. Og det er fedt at kunne vise, at vi har vores berettigelse.

Læs også: