Det mandlige danske håndboldlandshold må efter nederlaget på 23-25 mod Tyskland nøjes med at skulle spille om EM’s femte- og sjetteplads.

»Før EM havde jeg forestillet mig, at vi som minimum ville kvalificere os til semifinalerne. Derfor er jeg lige nu enormt skuffet,« siger ekslandstræner Anders Dahl-Nielsen.

Leif Mikkelsen, der også har trænet det danske landshold, bakker hans synspunkt op.

»Det var i angrebet, at vi kiksede. Lige nu sidder jeg med en rigtig ærgerlig fornemmelse i kroppen. Vi råder jo over nogle af Europas allerbedste individualister. Men jeg savner en kollektiv styring af spillet. Desuden fik vi ikke venstrefløjene godt nok i spil,« siger Leif Mikkelsen.

Han fulgte det danske landsholds indsats i kampen mod Tyskland fra TV-skærmen.

»Jeg synes, at tyskerne fortjente sejren. De havde i Dagur Sigurðsson en landstræner, der var proaktiv. Til sammenligning synes jeg, at vores (Gudmundur Gudmundsson, red.) i perioder var for passiv,« siger Leif Mikkelsen og tilføjer:

»Men når det er sagt, synes jeg også, at Gudmundsson frem til og med kampen mod Spanien har gjort det fint under EM. Det er ikke kun hans skyld, at vi skuffer. Det er også spillernes ansvar. De lavede for mange tekniske fejl.«

Anders Dahl-Nielsen undrer sig over playmaker Rasmus Lauges indsats.

»Var han syg eller skadet? Og hvad med Mads Mensah? Jeg synes, at han var handlingslammet som højreback. Forsvarsmæssigt synes jeg, at det danske landshold kan være tilfreds. Men det var i angrebet, at det kiksede,« mener Anders Dahl-Nielsen.

Trods EM-nedturen kan han ikke forestille sig, at Danmark får problemer med at spille sig frem til sommerens OL i Rio de Janeiro.

»Vores spillere er dygtige. Men der skal mere styring på angrebsspillet. Det er jo chokerende, at både det svenske og tyske landshold  pillede os fra hinanden de sidste 10 minutter,« siger Anders Dahl-Nielsen.

Leif Mikkelsen tror også på, at det danske landshold kvalificerer sig til OL.

»Men der skal altså ske noget med spillet. Det har i kampene mod Sverige og Tyskland været for let at skille ad,« siger Leif Mikkelsen.