Uventet storsejr på 33-20 giver TTH fordel inden returopgøret mod Rotov-Don.

Et sublimt og bredt mandskab, der mestrer bevægelse og fysik.

Sådan lød Team Tvis Holstebro træner Niels Agesens karakteristik af Rovstov-Don inden mødet med de russiske håndboldkvinder.

Den slags skal man ikke lade sig skræmme af. Og det gjorde TTH da mildest talt heller ikke i første finaleopgør af EHF Cup, hvor det blev til dansk storsejr med hele 13 mål.

Især Nathalie Hagman sprudlede mod de nykårede russiske mestre og kronede sin dag med 15 scoringer på en dag, hvor også Lærke Møller var aldeles fremragende.
Også målvogter Silje Solberg kom godt i gang i målet og var en medvirkende årsag til Rostov-Dons scoringspause på 10 minutter inden pausen.

Med 12-12 efter den første halve time lignede det dog ikke nogen nedsabling, men TTH forsvaret fik lukket af, og midtvejs i 2. halvleg var stillingen 23-17, inden det hele tippede totalt i dansk favør.

Med 33-20 inden returopgøret om en lille uge ligner det en dansk triumf i EHF Cup allerede inden returopgøret på lørdag i Rusland.