KØB PLUS!

Syndebukken: EHF taler usandt

Kvindelandsholdets delegationsleder Tina Fensdal har fået på puklen for, at hun om nogen burde have vidst, at femtepladsen ved EM ikke ville udløse en direkte billet til næste års VM, som hele det danske landshold med Jan Pytlick i spidsen ellers gik og var overbevist om.

'Aben' er blevet sendt videre til dig hele dagen - synes du selv, at hele den her situation er din skyld?

- Hvad er skyld? Det er hammerærgerligt, at jeg ikke har læst de regler i kampprogrammet, og at jeg valgte at stole 100 procent på den EHF-delegerede, der fortalte til det tekniske møde, at der var tre VM-pladser at spille om. Men ja, pilen peger på mig, for det er en af mine opgaver. Men jeg havde læst reglementet på hjemmesiden, inden vi tog herned, og så valgte jeg at stole på en mand (den EHF-delegerede, red.), som jeg absolut ikke har grund til andet end at stole 100 procent på, fordi jeg har arbejdet med ham tidligere, siger Tina Fensdal.

Ifølge EHF er der ikke blevet sagt på det tekniske møde, at der var tre VM-pladser, som I ellers påstår?

- Der er rigtig mange andre, der har hørt, hvad der blev sagt på det møde, og EHFs udlægning er ikke sand. Men hvad EHF melder ud, det er jeg jo ikke herre over. Vi var tre i den danske delegation, der hørte, hvad de sagde, og det er noget, vi sidenhen har fået bekræftet af flere andre nationer, som havde samme opfattelse.

Kan det her få konsekvenser for dig?

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det får konsekvenser. Jeg har da heller ikke fået indikationer på, at der kommer til at ske noget. Så det regner jeg bestemt ikke med.

DHF-formand Per Bertelsen og generalsekretær Morten Stig Christensen vidste godt, at der kun var to VM-pladser at spille om. Burde de ikke give jer besked undervejs, når I går rundt i Serbien og taler åbenlyst om, hvor vigtig det er at få femtepladsen og en direkte VM-billet?

- Jeg har ikke talt med Per eller Morten, så jeg ved ikke, hvem der ved hvad, og hvornår hvem vidste hvad. Men jeg kan godt forstå, det virker mærkeligt. Men det er jo noget, vi må få afklaret internt, når vi engang kommer hjem herfra.

Hvordan har du det med hele den her situation - kan du forstå, I får hug i medierne for ikke at have styr på reglerne?

- Selvfølgelig sidder vi ikke og klapper i vores små fede hænder over det her, og vi skal have stryg for ikke at have styr på tingene. Men jeg synes, det kommer til at fylde for meget, for det sportslige resultat er, som det hele tiden har været, siger Tina Fensdal.