Foto: CLAUS FISKER

Det danske herrelandshold imponerede i deres første kamp mod Makedonien, der blev besejret med 29-21. Den svenske avis Aftonbladet har adspurgt de tidligere svenske stjernespillere, der dominerede tilbage i 90erne, hvem der vinder EM, og de er ikke et sekund i tvivl: Danmark.

Der er flere mesterskabsaspiranter blandt de 16 EM-hold, og de fleste eksperter peger, udover Danmark, på verdensmestrene Spanien, 00ernes dominerende nation Frankrig, og så Kroatien, der har vundet bronze ved de seneste tre mesterskaber.

Sverige var altdominerende i herrehåndbold i 90erne, og de svenske legender er ikke i tvivl, om hvem der vinder EM denne gang.

Aftonbladet har spurgt 14 af de tidligere landsholdsspiller om hvem, der løber med guldet, hvor samtlige af dem svarede Danmark.

De 14 spillere er: Tomas Svensson, Peter Gentzel, Mats Olsson, Staffan Olsson, Martin Frändesjö, Stefan Lövgren, Martin Boquist, Magnus Andersson, Ljubomir Vranjes, Andreas Larsson, Magnus Wislander, Thomas Sivertsson, Mathias Franzén, samt tidligere landstræner Bengt Johansson.

- Kvalitetsmæssigt og på hjemmebane må de absolut være favoritter, fastslår den gamle stjernespiller Stefan Lövgren.

Danmarks næste skridt frem mod at indfri svenskernes forventninger er allerede tirsdag, hvor man spiller mod Østrig, der overraskede ved at besejre Tjekkiet i deres første kamp.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.