*


KØB PLUS!

Svensk stjerne: Ikke AGK om igen

Kim Andersson brændte fingrene på AGKs konkurs, men er ikke betænkelig ved KIF-projektet.

For godt tre måneder siden blev Kim Andersson præsenteret som ny spiller i AG København.

Forført af falske løfter inden Kasi-Jespers luftkastel eksploderede.

Mandag blev den svenske verdensstjerne så nok en gang præsenteret i en dansk klub - denne gang som ny profil på KIF Kolding Københavns hold.

Men selvom Kim Andersson blev et af de store ofre for AGKs kollaps, så er svenskeren ikke skræmt over udsigten til endnu et ambitiøst dansk håndboldprojekt, der allerede fra start har været udsat for stor kritik fra skeptiske eksperter.

- Selvfølgelig var jeg lidt nervøs efter det, der skete med AGK. Men da Kasper Hvidt ringede til mig og fortalte om projektet, der synes jeg, det lød meget spændende. Og da jeg så mødte Jens Boesen, fik jeg endnu mere lyst. Jo mere jeg hørte om projektet, jo mere rigtigt føltes det, siger Kim Andersson, som også er blevet hjulpet på vej af sin bedste ven, den tidligere Kolding-profil Sebastian Seifert. 

- Sebastian har fortalt mig mange positive ting om Kolding og folkene omkring klubben, og han tror virkelig også på det her projekt, og det betyder selvfølgelig også noget for mig. Og nu er jeg her, og jeg er sikker på, at det bliver rigtig godt, Jeg ville gerne tegne kontrakt for fem år, men må kun tegne tre år ad gangen i Danmark, og så blev det sådan i første omgang, fortæller Kim Andersson, som har afvist tilbud fra en lang række af Europas største klubber samt et par astronomiske løntilbud fra mere eksotiske lande.

Verdens bedste højre back har ifølge KIF-direktør Jens Boesen heller ingen grund til at tvivle på holdbarheden i den jysk-københavnske klub. Tværtimod. Boesen brugte blandt andet mandagens præsentation af Andersson til at løfte sløret for et seksårigt hovedsponsorat med multienergiselskabet TRE-FOR - noget, der ifølge Jens Boesen er et direkte svar på tiltale til kritikerne af projektet.

- Vi er rigtig glade for den her aftale, og vi har også adskillige andre samarbejdspartnere, der har tilpasset deres aftale, så den også løber i seks år. Men det her projekt er ikke kun i seks år. vi snakker 10 år, 20 år, mange år ud i tiden, siger Jens Boesen. 164 hensigtserklæringer Men er økonomien for projektet helt på plads nu? - Østsiden skulle komme med 15 mio. kr., og det har de gjort. Vi har lavet 164 hensigtserklæringer (med nye sponsorer, red.), og de har stillet nogle krav ud fra det, de har oplevet her tidligere (AGKs konkurs red.), og det er helt forståeligt. Det kan vi jo ikke få på plads på en uge. Det tager tid, fastslår Boesen.

Kan man bygge projektet op på hensigtserklæringer - det er jo ikke endelig på plads så?

- Ja, det kan man godt. Folk har skrevet under på en hensigtserklæring, og det er voksne mennesker, vi snakker om. Det er jeg slet ikke nervøs for. Budgettet viser et positivt resultat, og sådan bliver det også. Du skal tænke på, at oveni de her 15 mio. kr. kommer en hovedsponsor og andre nye aftaler fra vestsiden. Så der er helt styr på det? - Der er ikke noget, der er så svært at spå om som økonomi i sport og kultur. Men ja, vi har fået tilsagn og har også fået tilført kapital. Så det regner jeg bestemt med, lyder det fra Jens Boesen.

Læs også: