René Toft Hansen gjorde comeback, og Kasper Søndergaard udgik med skade i 26-26-kamp mod Brasilien.

Kolding. De danske håndboldherrer måtte lørdag nøjes med 26-26 mod Brasilien i en testkamp i Kolding forud for sommerens OL i Rio.

De brasilianske OL-værter gav store problemer for landstræner Gudmundur Gudmundssons mandskab, der stort set var bagud fra start til slut. 20 sekunder før tid sikrede Casper U. Mortensen et uafgjort resultat.

Kampen demonstrerede mange svagheder på det danske landshold, der endnu har to testkampe at gøre godt med, før det går løs i Rio. Danmark møder i næste uge Tyskland og siden enten Frankrig eller Egypten før afgangen til OL.

Der var store huller i forsvaret, hvor brasilianerne havde nemt ved at glide af på de danske spillere og få bolden i mål. I den modsatte ende af banen bar spillet præg af dårlige afleveringer og mange afbrændere.

Før pausen voksede problemerne sig endnu større, da bagspilleren Kasper Søndergaard måtte trække sig med en fiberskade.

På en skidt dansk aften var det opløftende, at stregspilleren René Toft Hansen gjorde comeback efter den knæskade, han pådrog sig i slutningen af december.

Dengang lød lægernes vurdering på op mod ti måneders pause. Men Kiel-spilleren har kæmpet hårdt for at nå at blive klar til OL. Toft Hansen viste ganske lovende takter både offensivt og defensivt.

Brasilianerne førte 17-15 ved pausen, og den føring formåede sydamerikanerne at forsvare helt frem til sidste minut.

Nicklas Landin-garderingen Jannick Green i det danske mål gjorde det fremragende med flere gode redninger i det sidste kvarter. Han var hovedårsagen til, at Danmark trods alt endte med at få uafgjort.

Med 20 sekunder tilbage lykkedes det venstrefløjen Casper U. Mortensen at få udlignet til 26-26.

Håndboldturneringen ved OL begynder 7. august.