Danmark halsede længe efter, men en fremragende anden halvleg sikrede sejr over Spanien ved EM i håndbold.

Wroclaw: Danmark har for alvor kurs mod semifinalen ved EM i håndbold. Søndag aften vandt Gudmundur Gudmundssons tropper den fjerde ud af lige så mange mulige kampe i Polen.

Selveste Spanien blev slået med 27-23 i den første mellemrundekamp, men det danske hold måtte igennem lange, svære perioder, inden holdet kom på sejrskurs.

Spanien førte 14-11 ved pausen, men i anden halvleg fungerede alt for det danskerne. De kæmpede sig tilbage og sendte spanierne i ren opløsningstilstand i slutfasen.

Spanien scorede blot ni gange efter pausen, og så blev truende dansk nederlag vendt til komfortabel sejr med en sublimt præsterende Niklas Landin i målet.

I optakten til kampen havde den danske lejr påpeget, at nøglen til succes var at åbne det stærke spanske forsvar op. Det lykkedes meget dårligt i indledningen.

Spaniernes offensive og meget bevægelige 5-1-forsvar gjorde livet svært for de danske skytter, og når de endelig fik fyret af, stod der en tometermand i det spanske mål og tog godt fra.

Alene i det første kvarter blev Arpad Sterbik noteret for ni redninger, og dermed havde han store aktier i, at Spanien gennem hele første halvleg var et godt skridt foran.

Allerede inden det femte minut var spillet til ende, smed landstræner Gudmundur Gudmundsson timeout-kortet ved stillingen 1-4.

Vigtigheden af at få Mikkel Hansen godt i gang fra start blev udstillet allerede i gruppespillet. Søndag aften kom han ikke godt fra land.

Han misbrugte sine tre første forsøg, inden han begyndte at spille sig bedre ind i kampen. Det gjorde han primært i rollen som spilfordeler, og igen stod han bag de fleste danske assister.

Gudmundsson tøvede ikke med at sende Michael Damgaard i aktion, så han kunne prøve at ændre kampbilledet med sine skud. Det gjorde Damgaard igen til mere end godkendt. Blandt andet med en underhåndsperle fra distancen.

I den anden ende kom spanierne nemmere til sine scoringer gennem første halvleg, men danskerne var også uheldige med mange andenbolde, der endte på spanske hænder og førte til lette mål.

I målet stod Niklas Landin hæderligt, men kunne ikke forhindre spansk pauseføring på 14-11.

Landin løftede sit niveau fra starten af anden halvleg, hvor Spanien blot scorede et mål i de første ni minutter. Men da Sterbik fortsatte sit storspil i modsatte ende, sled Danmark alligevel med at få fuld kontakt.

Stregspilleren Jesper Nøddesbo gjorde ellers sit med fire danske scoringer på stribe i indledningen. Et kvarter før tid kom udligningen så endelig, da Mikkel Hansen scorede sit på det tidspunkt blot andet mål.

Nu fungerede den danske opdækning også fremragende, hvilket samlet gav klart dansk overtag.

Danskerne afgjorde kampen i en periode, hvor 16-18 blev til 23-18. Spaniernes tilbageløb var ikkeeksisterende, og så kunne en række kontramål bringe Danmark klart i spidsen.

Danmark kunne køre sejren hjem uden vanskeligheder i slutfasen, og nu ligner det for alvor dansk EM-succes inden de næste kampe mod Sverige og Tyskland henholdsvis tirsdag og onsdag.