Danskerklubben CSM Bukarest vandt søndag Champions League-finalen i Budapest.

Den rumænske håndboldklub, der trænes af Kim Rasmussen, sejrede 29-26 efter forlænget spilletid og straffekast over ungarske Györi.

Line Jørgensen og Maria Fisker fik begge spilletid i finalen uden at score, mens assistenttræner Rasmus Rygaard Poulsen er fjerde danske islæt i Bukarest-klubben.

Triumfen, der altså kom i hus på ungarsk grund, sættes i relief af, at CSM Bukarest i denne sæson spillede med i Champions League for første gang.

Kim Rasmussen, der afløste fyrede Mette Klit i september sidste år, så sit CSM Bukarest-hold føre 13-12 ved pausen, men 21 sekunder før tid kom rumænerne i problemer.

Maria Fisker begik straffekast, og Györi-veteranen Anita Görbicz scorede til 22-21.

Svenske Linnea Torstensson, der har spillet i adskillige danske klubber, fik dog udlignet til 22-22 få sekunder før slutfløjtet, og så måtte holdene ud i to gange fem minutters forlænget spilletid.

Her var Györi igen i vinderposition, indtil CSM Bukarest blev tildelt et straffekast ti sekunder før tid.

Finalens topscorer, den tidligere Viborg-spiller Isabelle Gulldén, stod for presset og udlignede til 25-25 med sin 14. scoring i kampen.

I straffekastkonkurrencen var rumænerne klart bedst med scoringer på fire af fire forsøg.

Da både Heidi Løke og Nycke Groot brændte for Györi, nåede ungarerne kun at eksekvere tre straffekast, før holdet havde tabt.