KIF Kolding København er klar til DM-finalen i håndbold for herrer, selvom holdet led sit første nederlag på hjemmebane mod et dansk hold i denne sæson.

Aalborg Håndbold vandt kampen i Kolding med 28-25, men da KIF Kolding København havde vundet den første semifinale med 27-21, er det fusionsklubben, der står klar til DM-finalen med en samlet score på 52-49.

Hjemmeholdet så ud til at have styr på situationen i lørdagens semifinale frem til 20 minutter før tid, hvor stillingen var 22-22.

Men derefter kneb det gevaldigt med træfsikkerheden, ligesom Aalborg Håndbolds målmand, Ole Erevik, præsterede flere flotte redninger.

Aalborg Håndbold kom foran både 27-23 og 28-24, inden veteranen Bo Spellerberg et lille minut før tid brød igennem og scorede, da han udnyttede, at aalborgenserne var nødt til at satse for at score de to mål, der ville have givet dem omkamp.

»Vi var rystede. Det var ikke så sjovt til sidst,« sagde KIF Kolding Københavns Lars Jørgensen efter kampen til TV2 Sporten.

»Det var en mærkelig kamp. Vi starter godt, og vi dominerer, men til sidst er der mange ting, der går os imod, og vi har ingen rytme i vores spil. Det var ret stressende til sidst,« sagde Lars Jørgensen.

Det var de to sidste års finalister, der mødtes i semifinalen, og det var samtidig de regerende mestre, der sendte mestrene fra 2013 i bronzekampen.

KIF Kolding Københavns modstander i finalen bliver enten Skjern eller Bjerringbro/Silkeborg, som spiller søndag. Skjern har vundet den første kamp med 31-25.

Finalen spilles også over to kampe. Første kamp er på torsdag, og der er returkamp søndag.