KØB PLUS!

Spanske medier: Danmark det værste hold

De spanske aviser har stor respekt for Danmark inden dagens VM-finale i Palau Sant Jordi i Barcelona.

Avisen El Pais mener ganske enkelt, at Danmark er en decideret skrækmodstander for Spanien.

- Ud af Frankrig, Kroatien og Danmark er danskerne sandsynligvis den værste modstander, spanierne kunne få i finalen. Det er let at sige nu, hvor det er en realitet, at Danmark er rivalen, der skal besejres for at få den anden spanske VM-guldmedalje, skriver avisen i dagens optakt til finalen.

- Men historien bekræfter dette. Danmark er et stort hold, og de har leveret nogle af de smukkeste øjeblikke i spillet, og de slog netop Spanien ved semifinalerne i både VM i Sverige i 2011 og EM i Serbien i 2012. Valero Riveras (Spaniens landstræner, red.) mandskab faldt også mod Danmark i gruppespillet til OL i London. Det er en historik, som Spanien skal undgå at tage med ind på banen i dag, skriver avisen.

El Pais konstaterer videre, at Danmark har meget stærke fløje, og specielt på venstre back er 'Danmark klart overlegne med Markussen og Hansen i forhold til Alberto Entrerrios og Antonio Garcia', vurderer avisen.

Den lokale catalanske avis La Vanguardia hæfter sig også ved, at Danmark er Spaniens onde ånd, og at Wilbeks tropper har banket Spanien i alle betydningsfulde kampe de sidste syv år.

- Det eneste, der står mellem Spanien og VM-titlen er de evige rivaler fra Danmark, som altid plejer at sende Spanien ud i mørket. Skal det være anderledes i Palau Sant Jordi, skal det ypperste spil findes frem, skriver avisen, som peger på Niklas Landin, Mikkel Hansen, Anders Eggert og Henrik Møllgaard som de største danske profiler.

Læs også: