Vandt uden det store besvær semifinalen over Slovenien

Spanien er klar til søndagens VM-finale i herrehåndbold.

I Palau San Jordi i Barcelona vandt VM-værterne den ventede sejr 26-22 over Slovenien.

Dermed er spanierne for første gang i en VM-finale, siden de i 2005 vandt VM-titlen i Tunesien med sejr over Frankrig.

Det blev en lidt mærkelig kamp. Spanierne trak hurtigt fra ved fra 5-5 at komme på 12-7. Fysisk var de overlegne, og slovenerne havde mere end svært ved at spille sig igennem til de store chancer.

Samtidig skulle slovenerne lige vænne sig til, at Arpad Sterbik ved stillingen 5-5 kom på mål i stedet for Mikkel Hansens holdkammerat fra Paris Jose Manuel Sierra.

Sterbik lukkede i starten af, men så fandt slovenerne ud af, at der var muligheder på højre fløj, hvor den unge Gasper Marguc viste sig at være en sikker afslutter.

Tre gange scorede han i slutningen af første halvleg.

Samtidig begyndte en svag startede Gorazd Skof i målet at tage fra. Man sad egentlig kun og ventede på, at den tidligere Primoz Prost skulle komme på mål i stedet for Skof, men så begyndte den slovenske førstemålmand at tage fra, så slovenerne fra bagud med fem mål kunne få reduceret til pausestillingen 13-12 i spansk favør.

Slovenerne havde ganske overraskende godt fat i den spanske betonklods Julien Aginagalde, mens Sterbik til gengæld blev en større og større forhindring for de slovenske skytter.

Ganske sjovt blev det første spanske mål efter pausen scoret af forsvarsspecialisten Morros. Det var også hans første mål i hele turneringen.

Efter en halv snes minutter uden ret mange scoringer, begyndte spanierne igen at trække fra. Fra 15-14 blev det 21-14. Igen faldt det slovenske spil helt sammen, mens strategen Uros Zorman skulle ud på bænken for at få luft.

Og denne gang nåede slovenerne ikke op igen i den lidet intense og spændingsforladte semifinale.

Topscorer for spanierne var Joen Canellas med fem mål, mens Jure Dolonec og Gasper Marcug hver nettede syv gange for slovenerne.