Skjern Håndbold var maksimalt presset før mandagens lokalopgør mod Team Tvis Holstebro i slutspillet, da de ambitiøse vestjyder risikerede en fiasko-exit før semifinalerne. Men Kasper Søndergaard gjorde forskellen til sidst.

Scenariet før sidste spillerunde i slutspillet var, at Skjern kæmpede med GOG om den sidste semifinalebillet, mens Team Tvis Holstebro allerede var sikre på avancement til medaljekampene. GOG slog som forventet Århus Håndbold hjemme, og dermed var Skjern pisket til sejr over Tvis.

Og selvom det holdt hårdt, kom den nødvendige sejr i hus efter en dramatisk og hektisk afslutning - og det kan Skjern primært takke landsholdsprofilen Kasper Søndergaard for. Efter en dårlig og anonym præstation fra Søndergaards side, så meldte højre backen sig ind i kampen med to altafgørende scoringer i kampens sidste minut - i øvrigt hans eneste i opgøret - som afgjorde tingene til Skjerns fordel i sejren på 29-28.

På forhånd blev der spekuleret i, om Team Tvis Holstebro kunne mønstre samme motivation som Skjern, da Tvis 'blot' skulle spille om et blive etter eller toer i gruppen. Det stod dog klart fra første sekund, at Klavs Bruun Jørgensen & co. var kommet til Skjern for at give sig 100 procent i det prestigefyldte rivalopgør.

Team Tvis Holstebro lagde bedst ud i kampen, der startede i et højt tempo og med al den intensitet, som normalt kendetegner opgøret mellem de to ærkefjender. Tvis kom blandt andet foran 5-3, men så var det som om, at hjemmeholdet fandt rytmen og stille og roligt greb taktstokken i opgøret. Via et drøn fra en godt spillende Henrik Møllgaard i de døende sekunder af første halvleg kunne hjemmeholdet gå til pausen foran 15-11.

Skjern startede også bedst i anden halvleg, hvor de kom i front med 18-13 og begyndte at ligne et hold på sikker semifinalekurs. Men så vågnede Team Tvis Holstebro igen op og begyndte at æde sig ind på Skjern. Ved stillingen 19-19 fik gæsterne kontakt, og de fik også flere føringer i en intens afslutning på kampen.

Skjern-spillerne så en smule nervøse ud i slutfasen, hvor alt for meget ansvar blev smidt over på Henrik Møllgaard og en velspillende Morten Balling. Team Tvis Holstebro virkede derimod mere kølige, og da de kom foran 26-25, lignede det er faretruende flirt med fiaskoen for Skjern.

Men så trådte målmand Tim Winkler og specielt Kasper Søndergaard altså i karakter og sikrede hjemmeholdet sejren på 29-28. Jublen kunne derfor bryde løs i Skjern Bank Arena efter et slutspil, hvor grundspillets nummer to har underpræsteret langt hen ad vejen.

Men vestjyderne ender med at vinde gruppen foran Tvis på grund af en bedre placering i grundspillet. De to hold ender begge på ni point.

I den anden slutspilspulje vandt KIF Kolding København sikkert 26-17 over Aalborg Håndbold, og det betyder, at KIFerne snupper førstepladsen, mens Aalborg bliver nummer to.

Det betyder, at Håndbolddanmark kan se frem til to semifinaler, der hedder Skjern-Aalborg og KIF Kolding København-Team Tvis Holstebro.