Det var en dansk fordel mod Kroatien, at man kunne motivere sig på et stort OL-nederlag. Mod Spanien er det en fordel, at vi ofte vinder over dem.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det gælder om at være topmotiveret. Og bruge alle midler til at nå motivationens højeste tinde. Derfor kunne det danske herrelandshold i den ene kamp - semifinalen mod Kroatien - tænde sig selv på ønsket om revanche efter sidste sommers store nederlag ved OL til samme nation. Mens man i aften i VM-finalen mod Spanien motiverer sig på, at man har slået spanierne i de seneste fire betydende kampe.

- Vi tror på guld. Spiller vi så godt igen som mod Kroatien, så vinder vi guld. Det bliver ikke nemt at finde det samme niveau igen, men vi kan da prøve, siger Kasper Søndergaard, der dog ikke vil påtage sig favoritværdigheden.

- Jeg synes ikke, vi er favoritter. Fordi de er på hjemmebane, og så kan der lægges pres på dommerne. Men det er ikke meget, de er favoritter. Og havde vi spillet på alle andre baner, havde vi været det. Fordi vi har vundet over dem de sidste tre-fire gange.

Han erkender, at danskerne nu vender situationen om og bruger det mentale overtag som motivationsfaktor, hvor man mod Kroatien lagde vægt på revanche-trangen.

- Men jeg vil sige, det er positivt, at vi har vundet tre-fire gange over dem. Selvfølgelig har vi ikke revanche til gode. Det har de. De har ikke rigtigt vundet en vigtig kamp over os siden 2006. Men det må være vores fordel, at det er dem, der kommer på banen og tænker, hvordan skal vi lige score på Nicklas. Hvordan dække vi lige op for det brede spil, de lægger for dagen. Jeg synes, de må have flest udfordringer i forhold til os. Og det håber jeg, man kan se i kampen, siger Kasper Søndergaard.

Der også ser en dansk fordel i, at holdet for nu for anden gang på et år står i en finale på udebane. Altså at man har prøvet at besejre en værtsnation i en finale før.

- Det er i hvert fald rimeligt unikt, tror jeg, at få lov til det i to slutrunder i træk. Det er lidt fedt. Og det betyder også noget, for det betyder, at vi ved, det kan lade sig gøre at slå værtsnationen. Det kan lade sig gøre, at der kommer dommere, der er fuldstændig cool. Det må vi håbe, vi også får i finalen, siger han.

Og lykkes det at vinde to finaler på udebane inden for et år. Hvad kan man så sige om holdet, selv om OL også har fyldt meget i år?

- OL fyldte meget, og selvfølgelig var det fint at vinde EM, men vi ville rigtig gerne have gjort det godt ved OL. Vi har virkelig været skuffet over vores egen præstation. Men går vi til tops her, vidner det om, at vi er et vinderhold med nogle spillere, der virkelig er seriøse omkring de ting her, og som tror på det, siger Kasper Søndergaard og fortsætter.

- Det vidner også om en træner, der kan sætte os op og gøre de rigtige ting. Eller en trænerstab vil jeg sige, for jeg synes også, Henrik Kronborg og Claus Hansen gør det fantastisk. Så det vidner om en stor sammentømret enhed, der virkelig evner at få det optimale ud af det, siger Søndergaard.

Og så er det vel heller ikke så skidt, at man også viser, at man kan rejse sig hurtigt oven på en dårlig oplevelse?

- Præcis, og det kan vi kun, fordi vi har det godt sammen. Ellers ville flere spillere blive siet fra i forhold til OL. Og det er jo ikke tilfældet. Vi er mange, der var med der, og selv om vi ikke gjorde det godt, er vi ikke uvenner over det. Vi rykkede snarere tættere sammen i bussen og fandt ud af, at noget skulle laves om. Blandt andet kontrafasen. Ulrik havde nogle tiltag på det område, og det havde vi også selv, og det er lykkedes meget godt, må man sige.