Viborg HK på vej mod ny DM-triumf efter storsejr over Randers HK

For øjnene af et par tusinde tilskuere i Viborg Stadionhal vandt de nykårede Champions League-mestre 36-31 over EHF Cup-vinderne fra Randers HK.

Men Randers HK skal roses for, at de gik ind til opgaven med tro på egne evner. Faktisk kom de foran 2-1 og førte efter et kvarters spil 11-9.

Herefter var det imidlertid slut med viborgensiske gaver. I hvert fald i første halvleg. Det skyldtes ikke mindst en målbevidst indsats af veteranen Rikke Skov.

Da de nykårede Champions League-mestre lignede et hold, der ovenpå finalesejren i Rumænien i lørdags godt kunne have brugt et par hviledage mere, demonstrerede hun imponerende sejrsvilje ved at banke bolden energisk ind bag Randers HKs ellers velspillende brasilianske målvogter Chana Masson.

Men Rikke Skov var ikke ene om at gå forrest hos Viborg i første halvleg, som hjemmeholdet vandt 21-15.

Således var højrefløjen Cristina Varzaru også stærkt spillende. Blandt andet scorede den lille rumæner undervejs et vaskeægte hattrick.

- Hvis vi vinder DM-guld, hopper jeg i Randers Fjord,« havde Randers-profilen Katrine Fruelund udtalt før kampen.

Og noget kunne tyde på, at en eller anden havde hvisket hende ordene i ørerne i pausen. Den iver, hun gik på banen med i anden halvleg, var intet mindre end forbilledlig.

Takket være fire fuldtræffere i halvlegens første 10 minutter og et par målgivende afleveringer af den 30-årige eks-landsholdsspiller lykkedes det for randrusianerne at indhente hjemmeholdets føring.

Og så kan det ellers nok være, at DM-finaleopgøret tog til i intensitet.

Flertallet af tilskuerne i Viborg Stadionhal så således vantro til, da Camilla Dalby efter en alt andet end opløftende indsats pludselig svingede venstrearmen, og bragte Randers foran 26-25.

Men selvom både Cristina Varzaru og Bojana Popovic efterfølgende misbrugte straffekast, lykkedes det ikke for Randers at ryste Viborg.

Efter Bojana Popovic havde udlignet til 27-27, løb hjemmeholdet i slutminutterne ganske enkelt sin modstander over ende med en række kontrascoringer af ikke mindst Cristina Varzaru, der blev kampens topscorer med otte mål.

Der er returkamp i Randers på lørdag. Bliver det også hjemmesejr her, venter en tredje og altafgørende dyst om DM-titlen 3. juni i Viborg.