Smuk revanche til Skjern efter 27-22 sejr over slovenske RK Gorenje, der ikke kunne holde momentum over for de sejrssultne jyder.

Med Morten Balling som kampens lysende personlighed lykkedes det søndag Skjern at vinde tabernes finale i IHF Cuppen efter en periodevis tæt kamp mod RK Gorenje.

Den slovenske klub lignede ellers holdet med mest overskud i en 1. halvleg, hvor føringen nåede op på fem mål, inden Skjern-spillerne fik fat igen.

I den fase var især Morten Balling manden, der gik forrest med masser af gennembrudsstyrke og løbevillighed. Det var med til at holde Skjern inde i kampen, selv om Gorenje kunne gå til pausen med en 13-12-føring og lignede et hold mere mere ærgerrighed og voerskud.

Skjern fik dog vendt et truende nederlag til sejrskurs efter pausen, hvor også Henrik Møllgaard viste sig at være i målhumør og en bærende kraft.

At det blev til en bronzemedalje var mere end bare en detalje for de danske pokalvindere, der lørdag måtte se sig slået klart af HSV Hamburg og dermed missede chancen for at stå i en europæisk finale.

Daniel Svensson var svært tilfreds med at skulle have lidt ekstra med i bagagen hjemad, selv om det ikke var metal af ædleste karat.

»Det betyder meget at få metal med hjem og det var en fantastisk indsats fra holdets side, der skabte det resultat,« erklærede Svensson overfor TV3 Sport.

»Jeg er en stolt mand. Vi viser som hold, at vi tør gå til den og har 'sten',« kom det fra Svensson, som vist nok tænkte på det ømfindtlige vedhæng til det mandlige forplantningsorgan.

Daniel Svensson var med seks mål også en af kampens absolutte hovedrolleindehavere.