Skjern fejede et skuffende Sønderjyske-hold af banen og cementerede fjerdepladsen i håndboldligaen.

Sønderborg. Efter en sløj præstation mod KIF Kolding København for seks dage siden er pokalmestrene fra Skjern tilbage på ret kurs i herrernes håndboldliga.

Vestjyderne vandt tirsdag aften en overbevisende sejr på 29-21 ude over normalt hjemmestærke Sønderjyske i en kamp, der afslørede stor styrkeforskel på de to hold.

Trods støtten fra eget publikum i Skansen i Sønderborg formåede Sønderjyske nemlig kun i kampens første fjerdedel at skabe en lige kamp.

Forestillingen blev reelt afgjort i slutningen af første halvleg, hvor gæsterne scorede syv gange på stribe og forvandlede 8-8 til en 15-8-føring, som dræbte både stemningen og spændingen.

Skjerns norske VM-sølvvinder Bjarte Myrhol var før pausen stærkt kørende på stregen med fem scoringer og fik solid støtte af veteranen Kasper Søndergaard og den svenske playmaker Markus Olsson.

Ved pausen stod det 10-16, og selv om et skuffende Sønderjyske-mandskab forsøgte at slå tilbage i begyndelsen af anden halvleg, kom holdet ikke nærmere end 16-20.

Søndergaard og Olsson delte topscorerværdigheden for gæsterne med syv mål hver, mens Jonas Samuelsson scorede seks gange for Sønderjyske.

Skjern indtager fortsat ligaens fjerdeplads - nu med 23 point for 19 kampe.

Sønderjyske tabte et skridt i kampen om en plads i slutspillet og må foreløbig forblive på tiendepladsen med 16 point.