KØB PLUS!

Skadet Mikkel H. blev topscorer

Den danske stjerne førte an, da Paris vandt topkamp mod Dunkerque

Da Mikkel Hansen for halvanden uge siden ankom til det danske landsholds træningslejr i Ringsted, var det med et ømt og hævet knæ efter en kamp for sin klub Paris Handball.

Undersøgelser viste, at Mikkel Hansens knæ havde lidt overlast og trængte til en pause på i hvert fald seks uger. Det var konklusionen i sundhedssektoren på det danske landshold.

Af samme grund trænede Mikkel Hansen ikke med landsholdet hele ugen, ligesom han ikke deltog i to testkampe mod Argentina lørdag og søndag, selv om netop træning i modtræk mod mandsopdækning af Mikkel Hansen på forhånd var højt prioriteret hos landstræner Ulrik Wilbek.

I mandags rejste den danske stjerne så 'hjem' til sin klub i Frankrig, Paris Handball. Og fire dage senere var han på holdkortet, da Paris Handball torsdag spillede topkamp i den franske liga mod Dunkerque.

- Selvfølgelig er jeg da bekymret, der er jo altid en risiko. Og hvis man i forvejen er generet af noget, så er den risiko større, sagde Ulrik Wilbek på forhånd om udsigten til, at Paris ville lade Mikkel Hansen spille.

- Jeg har snakket med Mikkel, og jeg ved, at han meget gerne selv vil spille den her kamp. Jeg har også talt med Bruno Martini (sportsdirektør i Paris Handball), og vi har aftalt, at de må vurdere herfra, hvad de synes, der skal ske. Så det kommer ikke voldsomt bag på mig. Vi har sendt vores anbefalinger til Paris sammen med de billeder, vi fik taget af Mikkel, da han blev undersøgt, men herfra er det jo deres beslutning, sagde Wilbek.

Paris valgte, at Mikkel Hansen skulle spille. Og det gjorde han så eftertrykkeligt, at den danske bomber efterfølgende stod som kampens topscorer.

Seks rene mål blev det til fra danskeren på ti skud i sejren på 36-30 til Paris over Dunkerque. Det samme scorede Mikkels serbiske holdkammerat, Mladen Bojinovic, der dog lavede to af sine mål på straffekast.

Dunkerque fulgte med til 5-5, men herfra lagde Paris afstand på måltavlen og førte ved pausen 20-16. Den føring blev stort set bevaret hele anden halvleg frem til slutstillingen.

Sejren var Paris Handballs ottende i træk, og holdet fører nu den franske liga med fire point ned til Dunkerque på andenpladsen.

Forhåbentlig mener ledelsen i Paris nu, at der er plads til at give Mikkel Hansen den pause, hans knæ beviseligt behøver, så der også er power i skudarmen og benene hos verdens bedste, når Danmark til januar deltager i VM i Spanien.

Også selv om danskeren på ingen måde virker påvirket af at have spillet torsdag. Efter kampen var der nemlig højt humør hos Mikkel, hvilket han delte med verden på sin twitterprofil:

- Good karma in the locker room after the big W here in Dunkurque, skrev Hansen vedhæftet et jubelbillede af sig selv og holdets fløj, Luc Abalo