Ingen kunne vist være det mindste i tvivl om, at timingen var helt og aldeles på Team Esbjergs side, da vestjyderne fik lov til at møde SK Aarhus i sæsonens første kamp. Dengang var den sammenbragte østjyske flok på ingen måde spillet sammen - alligevel var Team Esbjergs 12-målssejr en gedigen overraskelse på randen af en sensation.

Fra JydskeVestkysten:

Men styrkeforholdet blev jo ikke afspejlet i den kamp. Det har vi fået løbende bevis på i en sæson, der siden blamagen i Esbjerg kun har budt på et enkelt nederlag til SK Aarhus - til Viborg - og i aftes fik østjyderne med en 34-27-sejr på egen bane i den grad sat tingene på plads.

Forudsætningerne for en rigtig god afslutning på et helt igennem godkendt 2008 for Team Esbjerg var nu heller ikke de bedste. Det har længe ligget klart, at landsholdskandidaten Rikke Zachariassen ikke kommer til at spille nogen rolle i resten af sæsonen, og dertil kom så, at tunesiske Mouna Chebbah måtte melde fra til kampen i går. Et vrid i anklen under den afsluttende træning mandag sendte hende på tilskuerpladserne.

Og uden de to mangler der altså nogle alternativer i angrebet. Heidi Flaatnes er udset til at fylde det gigantiske hul, Zachariassen efterlader på stregen, men det er ikke sådan noget, man bare lige gør.

Godt nok vil man med en Marta Mangue på holdet aldrig komme til at kede sig som stregspiller for Team Esbjerg, men Flaatnes' træfsikkerhed tåler - indtil videre - ikke sammenligning med Zachariassens. Fire af syv helt oplagte chancer blev brændt alene før pausen, og det var lige præcis de mål, vestjyderne manglede for at hænge på i en kamp, Team Esbjerg således aldrig for alvor var inde i.

Og som reelt blev tabt i en første halvleg, hvor det ikke kun var angrebet, der havde problemer. Forsvaret fik aldrig fat i landsholdsspilleren Trine Troelsen, men andre SK Aarhus-spillere bød også ind. Ikke mindst fløjspilleren Tove Seest så god ud - hvornår har vi i øvrigt sidst set en elitehåndboldspiller, der hed Tove?

Nå, det var en sidebemærkning om århusianernes højre fløj, der slog til, da det hele blev afgjort i anden halvdel af første halvleg. Da SK Aarhus gik fra 12-9 til 17-12. Også godt hjulpet på vej af et par Team Esbjerg-keepere, Katarina Tomasevic og Dorthe Rask, der ikke gjorde meget for at sprede dårligt humør i smilets by. Rask nappede et enkelt straffekast, men det var så også det, de to keepere præsterede ud over det sædvanlige.

Og så er det altså svært at vinde en svær kamp.

Og det var Team Esbjerg altså aldrig rigtig i nærheden af. Gæsterne var på et tidspunkt kun bagud med to i starten af anden halvleg - ikke mindst fordi en godt spillende Marta Mangue skød Karin Mortensen i sænk - men det blev kun en bibemærkning i fortællingen om, hvordan SK Aarhus fik revanche for sæsonens vel nok værste nederlag.