KØB PLUS!

Sikker sejr til Mikkel-løse danskere

Uden Mikkel Hansen vandt Danmark sikkert med 29-23 over Argentina i testkampen i Farum.

Hvad kan de danske håndboldherrer uden Mikkel Hansen? Det var hovedtemaet for lørdagens testlandskamp i Farum Arena mod Argentina.

I forvejen havde Ulrik Wilbek planlagt, at træningslejren i Ringsted op til weekendens kampe blandt andet skulle bruges til at arbejde med opstillinger, der kunne være modtræk, når Mikkel Hansen bliver mandsopdækket, som det ofte skete ved OL i London.

Men da Paris-spilleren ikke har kunnet deltage på grund af en knæskade, der tvinger storskytten til en seks ugers pause, gav kampen lørdag mod sydamerikanerne mulighed for at prøve en dansk opstilling helt uden Mikkel Hansen.

Og det var ikke ubetinget opløftende i første halvleg. For der manglede i den grad sammenhæng i opspillet til chancer før pausen. Og skuddet fra distancen, som Mikkel Hansen jo er så leveringsdygtig i, var stort set ikke eksisterende.

Det gjorde livet svært for gennembrudsstærke spillere som Mads Mensah Larsen, Morten Olsen og Kasper Irming. Og da kontrafasen først kom i gang op mod pausen, havde Danmark sine problemer med at score mod et ellers ikke imponerende Argentina-mandskab.

Det positive islæt kom i forsvaret, hvor et offensivt dansk 3:2:1-forsvar med Henrik Møllgaard i midten og Henrik Toft Hansen fremskudt fungerede overraskende godt og gav Argentina store problemer.

Det samme gjorde målmand Niklas Landin, der viste stor klasse med blandt andet fire redninger på straffekast i de første 30 minutter.

Det banede vejen for en trods alt sikker dansk pauseføring på 13-8. Og da Ulrik Wilbek fik justeret sine brikker i pausen, kom der i anden halvleg meget mere struktur på angrebsspillet.

Nikolaj Markussen viste noget af sit skudpotentiale, og både Lasse Svan og Casper U. Mortensen fik fyret op under kontraraketterne, mens forsvaret, nu i en defensiv 6:0-formation, holdt fornuftigt stand i den noget uvante opstilling med mange nye ansigter.

Sejren, der kom til at lyde på 29-23, var der aldrig tvivl om. Og der var alt i alt gode ting at tage med videre i arbejdet frem mod VM i Spanien i januar.

Men der skal en betydeligt stærkere modstander end Argentina til at vise, hvor det danske landshold reelt står, når Mikkel Hansen tages ud af spillet med en mandsopdækning. Eller slet ikke kan være med på grund af en skade.

Læs også: