Serbisk avis: Ansæt en dansker og få VM-succes!

Det er ikke kun i Danmark blevet bemærket, at danske trænere har haft stor succes ved håndboldkvindernes VM-slutrunde.

I torsdagens udgave af den serbiske avis, Blic, lyder overskriften: Ansæt en dansker og få VM-succes!

- Det er lidt mærkeligt at sidde her. Ene serber blandt tre danske trænere. Men sådan er det. De danske håndboldtrænere er knalddygtige. Det er ikke ufortjent, at de har ført det brasilanske, polske og danske landshold frem til semifinalen, sagde træneren for det serbiske kvindelandshold, Saša Bošković,  da der før fredagens to VM-kampe blev holdt pressekonference i et sidelokale til Beograds enorme Kombank Arena.

De tre tilstedeværende danske trænere, Jan Pytlick, Morten Soubak og Kim Rasmussen, smilede, da den serbiske træner roste dem, men pegede ikke desto mindre på, at Serbien efter Norge og Montenegros tidlige exit nu må påtage sig guldfavorit-rollen.

- De vil i weekendens kampe få massiv tilskueropbakning. Det kan blive den afgørende faktor, sagde Jan Pytlick.

Men det polske landsholds træner Kim Rasmussen, der er bror til ekslandsholdsspilleren Lars Rasmussen, har tænkt sig, at give serberne kamp til stregen i semifinalen.

- Det føles uvirkeligt for mig, at sidde her blandt store træner-kapaciteter. Ingen havde på forhånd regnet med os. Vi er glade for sejrene over Rumænien og Frankrig, men står det til os stopper vores succes ikke her, sagde Kim Rasmussen.

VMs semifinaler spilles fredag efter. Først duellerer Serbien og Polen, hvorefter Danmark udfordrer Brasilien.

Læs også: