Serbien sidste kvartfinalist efter vildt VM-drama

Søndag aften kvalificerede de danske håndboldpiger sig til kvartfinalen ved VM i Serbien efter en sensationel sejr over Montenegro. Her møder Jan Pytlicks piger Tyskland. Mandag aften blev de sidste kvartfinalister fundet.

Danmark får blandt andre følgeskab af de serbiske værter, som i en fuldstændig vanvittig gyser sikrede sig kvartfinale-billetten på en scoring i absolut sidste sekund mod Sydkorea. Koreanerne havde kort forinden udlignet til 27-27 i undertal.

Serberne gav dog bolden hurtigt op og få sekunder efter lå bolden bag Sydkoreas målvogter, hvorefter hallen eksploderede i jubel. En kæmpe nedtur for Sydkorea, der flot havde kæmpet sig tilbage i slutningen af anden halvleg.

I kvartfinalen møder Serbien favoritterne fra Norge, der ikke havde nogle problemer med at besejre Tjekkiet, der tabte med hele 10 mål. 31-21 stod der på måltavlen efter 60 minutters håndbold.

Jan Pytlicks piger får også følgeskab af den danske træner Morten Soubak, der førte de brasilianske piger videre til de sidste otte med en flot sejr på 29-23 over Holland.

Her skal samba-kvinderne møde Ungarn, som vandt med de overbevisende cifre 28-21 over Spanien.

De sidste to nationer i kvartfinalen bliver Frankrig og Polen, der besejrede henholdsvis Japan og Rumænien søndag aften.

Skulle de danske piger følge søndagens triumf op med en sejr over tyskerne, kan der vente endnu et møde brasilianerne, som i fredags besejrede et rystende nervøst dansk mandskab 23-18. Hvis altså sydamerikanerne vinder over Ungarn. 

Læs også: