KØB PLUS!

Se rædselslisten: Dansk kompleks mod Norge

Et kig på de sidste mange mesterskaber giver ikke ligefrem spandevis af optimisme inden Danmarks EM-kamp mod Norge, hvor en dansk sejr giver en kamp om 5.-6. pladsen

Det er hele på 10 år siden, at Danmark sidst slog de stærke nordmænd i en betydningsfuld kamp. Det skete ved EM på hjemmebane i 2002, hvor det danske landshold i finalen, dengang med profiler som Rikke Hørlykke, Katrine Fruelund og Mette Vestergaard, besejrede Norge med 25-22.

Siden dengang har Danmark fået klø hver gang, Norge har været på menuen ved et mesterskab. Her er listen over slutrunde-kampe mellem Danmark og Norge gennem de sidste 10 år.

OL 2012: Danmark-Norge 23-24

EM 2010: Danmark-Norge 19-29

EM2008: Danmark-Norge 19-31

EM 2004: Danmark-Norge 25-27

EM 2002: Danmark-Norge 25-22

Danmark kan dog finde lidt trøst i, at holdet både i oktober og november har slået de ellers så suveræne nordmænd i to træningskampe. Først gang ved Golden League i Danmark og senere ved Møbelringen Cup i Norge, der fungerer som optakt til EM.

Dermed må det - trods slutrunde-historikken - være et dansk hold med tro på overraskelsen, som løber på banen i dag. Ligesom det kan blive til Danmarks fordel, at Norge allerede er klar til semifinalerne og derfor ikke har andet end æren at spille for i aftenens kamp.

For de danske kvinder vil en sejr give det unge hold en kamp om 5.-6. pladsen på lørdag, hvor en endelig 5. plads giver direkte adgang til næste VM-slutrunde.

Læs også: