KØB PLUS!

Savner du GOG? De er snart tilbage

Comeback. GOG har udtværet alle forhindringer i 1. division. Nu stormer de gule fra Fyn mod Herre Håndbold Ligaen for at genindtage en plads i toppen af dansk herrehåndbold.

Af de 16 spillere på herrelandsholdet, der i januar i år vandt EM-guld i håndbold for Danmark, har syv af dem en fortid i den fynske klub GOG. Et imponerende aftryk for en klub, der gik konkurs to år tidligere.

Men det siger en del om, hvilken stor klub dansk håndbold mistede i januar 2010, da økonomisk rod lukkede klubben på Sydøstfyn og degraderede den til 2. division. 

Nu – knap tre år senere – er GOG tilbage. Eller i hvert fald så stærkt på vej mod Herre Håndbold Ligaen, at ingen længere tager forbehold for oprykning i foråret, selv om fynboerne kun er halvvejs i turneringen. 13 sejre i 13 kampe i 1. division taler da også sit eget sprog, og Christian Dalmose, træner for konkurrenten Ajax København, har for længst ønsket GOG tillykke med oprykningen.

Spillende direktør for det fynske mandskab Kasper Jørgensen tør da også godt deltage i det kor, der med stigende styrke synger sangen ’GOG rykker op i år’.

- Det er svært at bevare pessimismen lige nu. Vi er dog lige blevet ramt af to skader til begge vores midtforsvarere, men det er ikke noget, der ændrer mine forventninger til, at vi kører igennem. Det er mest for at holde benene på jorden, siger Kasper Jørgensen.

GOG-direktøren lægger ikke skjul på, at klubben rigtigt gerne vil tilbage til den position i toppen af dansk herrehåndbold, holdet havde ved konkursen for tre år siden.

- Men vi er også realistiske i vores forventninger. Der er fire-fem klubber, der skiller sig ud økonomisk og derfor har flere muligheder, end vi nok kommer til at stå med de første år. Men jeg ser os komme op og blande os mellem top seks og 10 allerede i år ét. Det er forventningen. Og så vil vi bygge på år for år, siger Kasper Jørgensen.

Fynboerne bliver modtaget med åbne arme i Håndboldligaen af klubbens arvefjende gennem 25 år, KIF Kolding København.

- Vi har domineret sammen i så mange år, og det kan da kun glæde mig som stor tilhænger af håndbolddanmark, at de er på vej tilbage, siger Jens Boesen, direktør i KIF.  

Han forventer at se et GOG-mandskab, der – baseret på de gamle GOG-dyder, hvor især kontrafasen er fremtrædende – hurtigt vil indtage en dominerende rolle.
  
- Jeg tror, det bliver et top fire-hold med det samme. Det bygger jeg på den måde, det håndterer tingene på i dag, og den hjemmebane, det har, siger Jens Boesen.  

For GOG bliver der dog ikke nogen vild økonomisk satsning for at være med helt fremme

- Vi skal sætte den sportslige ambition efter den økonomiske formåen. Det er vigtigt for os. Går vi så langt som sidst og går konkurs én gang til, er der ikke noget, der bliver reetableret igen, fastslår Kasper Jørgensen. 
 
Én, der glæder sig særligt meget over GOGs genopståen, er TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard. Og ikke kun fordi, han selv i mange år var en del af det sydøstfynske håndbold-eventyr som træner i klubben:   
 
- GOG er på trods af konkurs og alt muligt andet en institution i dansk håndbold på niveau med Kolding, Viborg og andre i den kategori. Det vil være et fantastisk signal at få de gule tilbage. Ikke bare fordi jeg har været der, men fordi sport og idræt bygger også på tradition og kultur, og der findes ikke ret meget mere kultur end nede på Sydøstfyn.

Gennem ekspertbrillerne ser han det nye GOG som en størrelse, der ligger et stykke fra det, man tidligere har set.  

- Det er et ungt og talentfuldt hold, der har kapaciteten til at smadre 1. division. Men det er også et hold, der kommer op på helt andre betingelser end for mange år siden. Det er bygget op stille og roligt, og når de kommer op, skal de slås for at blive en del af toppen af dansk håndbold igen, siger Bent Nyegaard, der dog på sigt godt kan se fynboerne tilbage som en dominerende faktor.  
 
- De vil få en fantastisk stærk hjemmebane, hvor folk vil glæde sig til at komme og se dem. Og så bliver det for alle et svært sted at spille.

 Bent Nyegaard ser allerede frem til de første GOG-Kolding-dueller i den nye æra.  
 
- De første gange, der står GOG og Kolding på plakaten, vil det blive specielt. Især i Gudme vil der være proppet til sidste plads, og uanset potentialet i holdene vil det blive en meget svær kamp for Kolding. Helt sikkert, siger Bent Nyegaard.