KØB PLUS!

Sådan starter Danmark mod Rusland

Det er en nøglekamp, de danske håndboldherrer skal ud i, når der i dag er russere på menuen ved VM i Spanien

Efter den bløde VM-start mod Qatar, kommer de danske håndboldherrer på en ganske anden og fysisk hård prøve i dag mod Rusland.

Den gamle russiske bjørn har i en årrække været i hi, men ny landstræner og en række nye profiler har vækket den østeuropæiske bamse.

Derfor er det også forventeligt, at Ulrik Wilbek i dag lægger ud med det, man kan kalde stærkeste opstilling. Og den ser således ud:

Målmand: Niklas Landin
Fløje: Anders Eggert og Hans Lindberg
Streg: René Toft Hansen
Bagspillere: Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Kasper Søndergaard.

I forsvar kommer Henrik Møllgaard ind i stedet for Kasper Søndergaard.

- Vi begynder med vores 6:0-forsvar og forventer meget krydsspil fra russerne. Vi har stor respekt for deres skytter, men også deres centerspillere Atman og Zhitnikov som er meget dynamiske spillere i forold til, hvad russerne tidligere har haft. Det er også to meget gennembrudsstærke spillere, der kan noget på egen hånd, siger assistenttræner Henrik Kronborg før kampstart.

Han forventer at se Rusland dække deres favoritforsvar med én mand fremme i en 5:1, men også, at de går tilbage i 6:0, ligesom Kronborg forudser, at de prøver at dække en skæv 5:1 foran Mikkel Hansen, eller helt vælger at mandsopdække den danske målkonge, der i dag får sin VM-premiere i aften.

Det danske team har dog forberedt sig på alle disse scenarier, som de håber at have modtræk mod.

- Det bliver en meget fysisk kamp, og det er en opgave for os at forsøge at løbe med russerne for at få nogle af de lette mål i vores kontra, påpeger assistenten.

- Jeg føler, vi er godt klædt på til at løse denne opgave både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt, siger Henrik Kronborg.