Håndboldkvinderne fra Randers HK vinder EHF Cuppen efter 30-24-hjemmesejr over spanske Elda Prestigio. Samlet vinder Randers finalen med 50-46.

Randers HK's håndboldkvinder skrev torsdag klubhistorie, da spanske Elda Prestigio blev besejret 30-24 i EHF Cup-finalens returkamp i Randers.

Dermed vandt Randers sin første titel nogensinde efter en samlet 50-46-sejr, da Elda havde vundet det første opgør 22-20.

Det var især på en forrygende anden halvleg, at sejren blev sikret. Efter en Randers-føring på 14-12 ved pausen fik spanierne scoret det første mål i anden halvleg, men derefter scorede værterne seks mål i træk, så Randers førte med 20-13.

Efterfølgende formåede Randers-holdet ikke at lave de samme fejl som i den første kamp. Her førte Randers med hele 10-1 i første halvleg, inden spanierne leverede et sensationelt comeback og vandt til sidst.

Inden pausen var spillere som målvogter Chana Masson og bagspillerne Katrine Fruelund og Nina Wörz blandt de mest toneangivende aktører på banen for hjemmeholdet .

Det samme gjorde sig ikke gældende efter pausen, men Randers-føringen var alligevel oppe på syv mål. Elda ville dog ikke give op, og en mandsopdækning af Fruelund var et godt træk fra gæsternes side.

Føringen kom ned på tre mål, og gæsterne havde i slutfasen mulighed for at reducere til en Randers-føring på to mål, som ville have givet Elda den samlede sejr på reglen om flest scorede udebanemål.

Men i sidste ende holdt hjemmeholdet dog hovedet koldt, og efter slutfløjtet kunne jublen bryde løs blandt Randers-spillerne, som har mere at se frem til, inden sæsonen slutter.

Randers er således også i DM-finalen, hvor Viborg HK venter.