Ramt af drønende feber: Dansk VM-spiller i isolation før kvartfinale

Forsvarsdynamoen Pernille Holst Holmsgaard, der onsdag formiddag blev siet fra VM-truppen på grund af sygdom og erstattet med Camilla Dalby, er blevet isoleret fra de andre spillere på det danske hold ved håndbold-VM i Serbien.

Det oplyste Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek, da landstræner Jan Pytlicks tropper onsdag ved middagstid var på træningsbanen for at lave lette øvelser før aftenens VM-kvartfinale mod Tyskland.

- Pernille har i VMs første fase delt hotelværelse med Marianne Bonde. Det gør hun ikke længere. Nu har vi placeret hende på et enkeltværelse, så hun ikke smitter de andre, fortalte Ulrik Wilbek og tilføjede:

- Hendes maveonde begyndte i går, og i dag har hun drønende feber.

På kvindelandsholdet håber man, at Pernille Holst Holmsgaard kommer sig så hurtigt over sin sygdom, at hun vil kunne spille en eventuel semifinale fredag aften.

- Problemet er imidlertid at sygdommen vil trætte hende. Så hun vil i den kamp nok ikke kunne have kræfter til fuld spilletid, sagde Ulrik Wilbek.

Han kunne endvidere berette, at både Jane Schumacher og Mette Gravholt er klar til kampen mod Tyskland.

- De plages ikke længere af de skader, der har drillet dem de seneste dage, sagde Ulrik Wilbek, der ser frem til kampen mod Tyskland.

- De er skud-, men ikke fintefarlige. Desuden synes jeg ikke, at deres forsvar er specielt skræmmende. Det er vigtigt, at vores forsvarsspillere kommer langt frem på banen og på den måde får neutraliseret deres skudtrusler, sagde Ulrik Wilbek.

Læs også: