KØB PLUS!

Pytlicks piger har London i sigte

Danmarks håndboldkvinder besejrede Tunesien i OL-kvalifikationens nøglekamp

Med sejr på 28-24 over Tunesien i OL-kvalifikationen er Danmarks håndbold-kvinder snublende tæt på at kvalificere sig til sommerens olympiske lege i Englands hovedstad.

Men de 2.232 tilskuere i Aalborg-arenaen Gigantium blev langt fra overbevist om, at Danmark ved OL har klassen til at begå sig i dysten om medaljerne, 

- Jeg er meget tilfreds med resultatet. Nu er jeg 99 procent sikker på, at OL-billetten er hjemme. Men kampens store betydning hæmmede spillerne. Det hele blev alt for krampagtig, sagde landstræner Jan Pytlick.

Og han havde ret.

De første 10 minutter hang spillet slet ikke sammen. Men fra stillingen 3-3 opbyggede landstræner Jan Pytlicks tropper en føring på 6-3 takket være to fuldtræffere af Line Jørgensen og en enkelt af Ann Grete Nørgaard, der endte med at blive dansk topscorer med 11 mål.

Så valgte tuneserne at tage en timeout. Og det skulle vise sig at være en god idé. De fik styr på spillet, udlignede til 8-8, og gik til pausen med en føring på 13-12.

- Vi havde chancen for at slå det afgørende hul til tuneserne ved 6-3, men udnyttede den desværre ikke, sagde Team Danmark-direktør Michael Andersen i pausen.

Hans humør steg dog adskillige grader efter pausen, hvor Danmark tog teten fra start.

På første angreb udlignede Ann Grete Nørgaard til 13-13, og herfra udbyggede Danmark konstant føringen, der en overgang var på seks overskydende mål.

- Det var en meget vigtig sejr. Én af de vigtige de seneste 10 år for kvindelandsholdet. Og den er rigtig mange penge værd. Nu har de OL i sigte, og der er grund til at se positivt på fremtiden. Men spillet var ikke det bedste. Vi vandt primært over tuneserne, fordi vores kontraspil stort set var det eneste, der fungerede tilfredsstillende, sagde Michael Andersen.

De danske spillere var også tilfredse.

- Jeg er superglad for sejren. Men det var noget rod, sagde Louise Burgaard og blev bakket op i sit synspunkt af målvogter Karin Mortensen.

- Vi skal være glade for resultatet. Nu skal vi til OL. Og jeg er klar, sagde hun.